ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΝΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η εικόνα των κρουσμάτων του κορωνοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Π.Ε. Λάρισας γεγονός που κρατά το νομό στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο με κίνδυνο λήψης περιοριστικών μέτρων αν τα κρούσματα επιμείνουν ή αυξηθούν περαιτέρω. Την ανησυχία αυτή επιτείνει και το γεγονός ότι στα λύματα στην Λάρισα την προηγούμενη εβδομάδα 17 – 23 Μαΐου παρατηρήθηκε μία ξεκάθαρη αύξηση της τάξης του +129% σε σχέση με την προπροηγούμενη εβδομάδα 10 – 16 Μαΐου.

Ηδη πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι τώρα πλέον φαίνεται η χαλάρωση που παρατηρήθηκε το Πάσχα, οι κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και συνωστισμός και οι λατρευτικές εκδηλώσεις στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μάλιστα σήμερα ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ στη σημερινή του έκθεση για τη Λάρισα επισημαίνει:

“Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με προχθές παρατηρήθηκε στη Λάρισα με 72 κρούσματα. Η πορεία της καμπύλης διασποράς του ιού ήταν σταθεροποιημένη στα περίπου 60 κρούσματα από τις αρχές Μαρτίου με συνεχείς διακυμάνσεις και πλέον ακολουθεί την προβλεπόμενη πορεία του μοντέλου, σύμφωνα με την οποία, έχει ξεκινήσει αποκλιμάκωση από τις 15 Απριλίου, αλλά μετά το Πάσχα, διαφαίνεται μια αναστροφή της πτωτικής πορείας”.

Καμπανάκι από τους επιστήμονες το οποίο αναμφισβήτητα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ