4 ΕΚ. € ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΝ. ΤΡΙΤΣΗΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25 ΕΚ. € ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ικανοποιητικό το αποτέλεσμα της συνάντησης του Απ. Καλογιάννη με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα, είχε στην Αθήνα, ο δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ κ. Απ. Καλογιάννης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός του Μαρτίου, σε σχολικές υποδομές του Δήμου και η ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για το θέμα των επισκευών στα σχολικά κτίρια και μετά από συνεχή και ενδελεχή ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών από το Δήμο Λαρισαίων, ο κ. Πέτσας, ανταποκρινόμενος άμεσα, προχώρησε στην δέσμευση κονδυλίου ύψους  4 εκατ. ευρώ για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, ενώ συμφωνήθηκε  ότι με την πρόοδο και εξέλιξη των εργασιών θα υπάρξει και νέα χρηματοδότηση.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο αν. υπουργός Εσωτερικών και ο δήμαρχος Λαρισαίων συζήτησαν για την ένταξη προτεινόμενων έργων του Δήμου Λαρισαίων, με ύψος χρηματοδότησης τα 25 εκατ. ευρώ συνολικά, ποσό το οποίο, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, αποτελεί πλαφόν για το Δήμο. Ωστόσο,  στη συζήτηση υπήρξε πρόταση από τον  κ. Καλογιάννη για ένταξη και άλλων έργων.

Ο υπουργός Εσωτερικών αντιμετώπισε θετικά την ένταξη έργων αγροτικής οδοποιίας  και  αντικατάστασης πεπαλαιωμένων αγωγών του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ.

Δήλωση Απ. Καλογιάννη

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σε δήλωσή του μετά την συνάντηση με τον κ. Πέτσα, τόνισε τα εξής;

«Συζητήσαμε με τον υπουργό σοβαρά ζητήματα για το Δήμο μας και κυρίως για τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε για την προετοιμασία και τις αποκαταστάσεις των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στα σχολικά κτίρια. Στόχος μας είναι τα σχολεία να είναι έτοιμα το Φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» ο Δήμος Λαρισαίων είναι πανέτοιμος να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους και να συνεχίσει το μεγάλο έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στην Λάρισα. Τα βασικά έργα του Δήμου μας που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» αφορούν την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου και τις παρεμβάσεις στον Πηνειό.

Ευχαριστώ  ιδιαίτερα τον αν. υπουργό κ. Στ. Πέτσα για την άμεση ανταπόκριση του στο θέμα των σχολείων και γενικότερα για την εποικοδομητική συνεργασία.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ