ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Εγκύκλιο για το ζήτημα των απουσιών των μαθητών, έστειλε το υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρηθεί ή θα καταχωρηθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21».

Λόγω της τηλεκπαίδευσης του προηγούμενου διαστήματος, προέκυψε ζήτημα με τις απουσίες πολλών μαθητών που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεμαθήματα.

Επίσης έχουν καταχωριστεί και απουσίες σε μαθητές που συνοικούν με άτομα ευπαθών ομάδων προτού ξεκαθαριστεί ότι έχουν δικαίωμα να μην παρακολουθήσουν μαθήματα, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις καταχώρισης απουσιών χωρίς να ευθύνονται οι μαθητές.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, εκατοντάδες μαθητές κινδύνευαν να ξεπεράσουν το όριο των 114 απουσιών ιδίως στα Λύκεια και να μην μπορέσουν να περάσουν στην επόμενη τάξη ή να λάβουν απολυτήριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ