ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΙΑΝΟΣ – ΠΑΓΕΤΟΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας με θέμα τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του αγροτικού τομέα, τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στον πρωτογενή τομέα και την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος με παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν αναλυτικά στο θέμα, με τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη να κάνει λόγο για τεράστια προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, υπογραμμίζοντας πως «η υγειονομική κρίση έχει μετατραπεί σε οικονομική» και κάνοντας λόγο για «απροστάτευτους παραγωγούς και εμμονή της κυβέρνησης στις λαϊκές αγορές με στόχο τη διάλυσή τους».

Η κατάσταση στον ΕΛΓΑ, οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τον Ιανό και τον παγετό, τα αρδευτικά, η κλιματική αλλαγή και η αντιπλημμυρική θωράκιση, οι έλεγχοι και οι ελληνοποιήσεις βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της τοποθέτησής του, με τον κ. Αραχωβίτη να στέκεται ιδιαίτερα στα αρδευτικά υπεραμυνόμενος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πλήρως χρηματοδοτούμενα έργα.

«Το κόστος του αρδευτικού νερού έχει εκτινάξει τα κόστη παραγωγής στα ύψη», ανέφερε ο Τομεάρχης, ενώ στο πλαίσιο της συζήτησης έγιναν αναφορές στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ανάγκη στήριξης της μεταποίησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαράζει το πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής πολιτικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα», ήταν το συμπέρασμα της εκδήλωσης, στην οποία τοποθετήθηκαν ακόμη η αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, Φάνης Κουρεμπές, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας, ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης και ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χάρης Κασσίμης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, ο συντονιστής γραμματέας της Ν.Ε Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος και ο συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος της Νομαρχιακής, Χρήστος Παπαδημητρίου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος,  μέλος της Γραμματείας Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Χρήστος Αθανασιάδης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ