ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ 30 – 34 ΚΑΙ ΓΙΑ J&J ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχουν πλέον οι ηλικίες άνω των 18 ετών, καθώς από χθες το βράδυ βρίσκεται στον αέρια η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για ραντεβού. Παράλληλα οι ηλικίες 30-34 ετών μπορούν πλέον να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα που είναι διαθέσιμα στη χώρα, δηλαδή, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Ποιες ηλικίες εμβολιάζονται αυτήν την περίοδο

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις 21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Σήμερα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, πολίτες άνω των 30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πώς προγραμματίζω ραντεβού

-Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

-Έπειτα από σύνδεση με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.

-Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

-Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κ.λπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ