ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ

Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τα εργασιακά στη Λάρισα

Εκδήλωση με ομιλητή το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και σύνθημα: «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή», διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το τοπικό ΚΚΕ.

Απευθυνόμενος σε ένα δυναμικό ακροατήριο και διακοπτόμενος συχνά από συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο ο Γ. Πρωτούλης έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης τονίζοντας «πως σήμερα γύρισε το ρολόι έναν αιώνα πίσω», περιγράφοντας ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα και καλώντας σε αγώνα για την απόσυρσή του.

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι… γελάδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτούλης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζόμενων, ενώ ειδική μνεία έγινε στις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς.

Στο στόχαστρο του βρέθηκαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς όπως υπογράμμισε «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι η πανδημία έχει πειράξει και τη μνήμη των εργαζομένων. Ακόμα και σήμερα ούτε καν τολμάει να ψελλίσει το αίτημα για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια στους εργαζόμενους.

Μέσα σε αυτούς τους νόμους είναι και οι νόμοι για την απλήρωτη ατελείωτη δουλειά οι οποίοι όχι μόνο δεν καταργήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συμπληρώθηκαν και από το νόμο Ξανθού – Πολάκη για 12ωρη δουλειά στους νοσοκομειακούς γιατρούς και μάλιστα με ατομική σύμβαση εργασίας, με νόμο για δουλειά όλες τις Κυριακές στο εμπόριο στο όνομα του εκσυγχρονισμού, με νόμο για τη διατήρηση της μείωσης της αμοιβής των υπερωριών και πάρα πολλά άλλα.

Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή την πρόταση νόμου 530 συνδικάτων, η μεγαλύτερη συσπείρωση σωματείων μέχρι σήμερα για την κατάργηση όλου αυτού του αντεργατικού οικοδομήματος. Την απέρριψαν όλοι μαζί. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

Ο ομιλητής κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία της 3ης Ιουνίου και κλιμάκωση του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

«Ο λαός μας έχει ανάγκη από ρήξη. Ρήξη με τη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων που τους υπηρετούν, ρήξη με τη στρατηγική της ΕΕ, ρήξη με το βάρβαρο παρόν και το ακόμα πιο δυστοπικό μέλλον που ετοιμάζουν. Υπάρχει δρόμος και διέξοδος. Μπορείτε να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. Όλοι στον αγώνα!», κατέληξε, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, τοπικά στελέχη, συνδικαλιστές, μέλη και φίλοι του κόμματος κ.ά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ