ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 3 ΜΗΝΩΝ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Εντονη κριτική από την παράταξη “Αλλάζουμε” του Νίκου Ευαγγέλου

Από την πρώτη ημέρα του καταστροφικού σεισμού της 3ης Μαρτίου στην Ελασσόνα είχαμε εκφράσει την ανησυχία και τον προβληματισμό μας στην δημοτική αρχή, γιατί δεν είχε κηρυχτεί σεισμόπληκτη ολόκληρη η περιοχή της Ελασσόνας.

Παρακολουθώντας μάλιστα την άμεση κινητοποίηση άλλων Δήμων που ναι μεν είχαν ζημιές στην περιοχή τους αλλά όχι στο βαθμό που είχαμε στην περιοχή της Ελασσόνας, είχαμε εκφραστεί δημόσια, χωρίς βεβαίως να πάρουμε καμία πειστική απάντηση για τα συμβαίνοντα στο Δήμο μας.

Τώρα 3 μήνες μετά διαβάζουμε την ανακοίνωση ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση που ορίζει ότι ο Δήμος Ελασσόνας οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή και οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν επιδοτήσεις για την ανακατασκευή ή επισκευή των κτιρίων που έχουν πληγεί.

Και θέτουμε το εύλογο ερώτημα.

Τώρα; Τρείς ολόκληρους μήνες μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων;

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, να γίνουν οι σχετικές αυτοψίες;

Και μέχρι τότε οι κάτοικοι θα ζουν μέσα στην αβεβαιότητα, ενώ θα μπορούσαν όλες αυτές οι διαδικασίες να “τρέξουν” από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ας βγάλουν για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά τους οι πολίτες, εμείς θα είμαστε όπως πάντα στο πλευρό τους και θα διεκδικήσουμε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάστασή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ