ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”  και είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Π. Σαρχώση μετά από συνεργασία με την τότε διοίκηση του Αμπελωνιακού

Ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τις αθλητικές υποδομές στον Αμπελώνα υπέγραψε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας. Πρόκειται για τη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Τυρνάβου και του ανάδοχου εργολάβου για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου Αμπελώνα», αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, το οποίο θα εκτελεστεί μέσα σε προθεσμία δώδεκα μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Π. Σαρχώση ύστερα από στενή συνεργασία με την τότε διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αμπελωνιακού.

Για την εγκατάσταση των νέων χρήσεων και συγκεκριμένα στο τμήμα του μαζικού αθλητισμού έχουν σχεδιασθεί και πρόκειται να κατασκευασθούν δύο νέα γήπεδα τένις, όπως και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7 προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων των οικισμών Αμπελώνα και Τυρνάβου για υπαίθρια αθλητική δραστηριότητα. Τα γήπεδα τένις έχουν εξωτερικές διαστάσεις περίφραξης 37Χ18,90 m, το γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7 έχει αγωνιστικές διαστάσεις 53,85Χ29,85 m και το γήπεδο beach βόλεϊ έχει εξωτερικές διαστάσεις 28,0Χ20,0 m και αγωνιστικές 16,0Χ8,0 m.

Στο τμήμα του γηπέδου έχει σχεδιαστεί η δημιουργία δύο νέων γηπέδων 7Χ7 και χώρου προθέρμανσης, καθώς και η επέκταση του αγωνιστικού χώρου, διαμορφώνοντας την κατάλληλη υποδομή με την δημιουργία φυσικού χλοοτάπητα.

Τα γήπεδα ποδοσφαίρου 7Χ7 έχουν αγωνιστικές διαστάσεις 53,85Χ29,85 m και ο χώρος προθέρμανσης 58,05Χ25,0 m.

Το δάπεδο των γηπέδων τένις θα κατασκευασθεί από στρώματα συνθετικής ρητίνης και πυριτίου πάνω από βάση σκυροδέματος πάχους 15 cm. Τα γήπεδα ποδοσφαίρου θα κατασκευασθούν από φυσικό χλοοτάπητα ο οποίος δημιουργείται από σπορά festouka και lolioum, επί φυτικής γης (αμμόχωμα), τα παραπάνω υλικά διαστρώνονται και συμπιέζονται με μηχανικά μέσα. Για την απορροή των όμβριων υδάτων δημιουργείται χαλικοστρωμένο σκάμμα απορροής στις κατά μήκος παρειές των γηπέδων με κλίση σε παρακείμενο των γηπέδων συλλεκτίριο αύλακα όμβριων του οικισμού. Το βάθος εκσκαφής κυμαίνεται από 0,40 έως 1,00 m και το πλάτος περίπου 0,70 m.

Στο σύνολο του υπό διαμόρφωση χώρου εγκαθίσταται υπόγειο σύστημα άρδευσης για την συντήρηση του πρασίνου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας αναφέρει:

«Προχωρήσαμε στην υπογραφή της σύμβασης ενός σημαντικότατου και τόσο απαραίτητου έργου για την περιοχή μας. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά τον κρίσιμο τομέα του αθλητισμού. Θεωρούμε πως θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω βελτίωση του αθλητισμού στην περιοχή μας, την υγείας των δημοτών μας και θα αποτελέσει ένα ακόμα έργο πνοής για τον Αμπελώνα!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, με απτά έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Γιώργος Σακούτσιος, ο πολιτικός μηχανικός, ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Χρήστος Παληός, στελέχη της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου και ο κ. Αλκιβιάδης Σπανός, ως νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας ΑΛΚ. ΣΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ