“ΧΑΣΤΟΥΚΙ” ΣΤΗ Δ.Α. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Στο κενό έπεσε μία ακόμη προσπάθεια της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου για μετεγκατάσταση της Φιλαρμονικής στο δημοτικό κτήριο πρώην Μπολερό) αφού παρά τις προσπάθειες του δημάρχου να μην συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου ως θέμα η επιστολή που έστειλαν οι εκτελεστές – μουσικοί της φιλαρμονικής με την οποία υποστήριζαν ότι ο μοναδικός χώρος πέραν του σημερινού που πληροί τις προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία της φιλαρμονικής είναι το κτήριο στην Τούμπα, τελικά το θέμα συζητήθηκε μετά από επιμονή του επικεφαλής και των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχαν και τη στήριξη των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ το σώμα μετά από συζήτηση κατέληξε και σε κατά πλειοψηφία απόφαση για μετεγκατάστασή της φιλαρμονικής στην Τούμπα, σε αντίθεση με την πρόταση της δημοτικής αρχής για μετεγκατάσταση στη Μπολερό.

Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε παράνομη πράξη τη μετεγκατάσταση της φιλαρμονικής στην Τούμπα για να εισπράξει την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιου Τσικριτσή ο οποίος απαντώντας στο δήμαρχο μίλησε για παρατυπίες της δημοτικής αρχής σε όλο τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος της φιλαρμονικής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή η δημοτική αρχή παράτυπα επιχειρεί τη μετεγκατάσταση της φιλαρμονικής και τη μεταφορά της από το κτίριο δίπλα στο Πολυδύναμο, αφού δεν υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αυτό, ενώ επίσης παράτυπα επιχειρεί να κάνει παρεμβάσεις σε αυτό το κτίριο για να το μετατρέψει σε παιδικό σταθμό αφού δεν υπάρχει καμία μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας και οι όποιες ενέργειες επιχειρηθούν θα είναι πρόχειρες και χωρίς σχεδιασμό.

Ο κ. Τσικριτσής σημείωσε με νόημα ότι η δημοτική αρχή με τη στάση της δείχνει το πόσο αδιάφορα βλέπει τον πολιτισμό στο δήμο Τυρνάβου και μεταχειρίζεται με τον χειρότερο τρόπο μία ιστορική δομή – σύλλογο με σπουδαία προσφορά στην πόλη και στο δήμο γενικότερα αλλά και με πανελλαδική δράση και αναγνώριση.

“Η φιλαρμονική έστελνε την εικόνα του δήμου Τυρνάβου προς τα έξω συμβάλλοντας τα μέγιστα και στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Δεν είναι δυνατόν να έχει μία τέτοια μεταχείριση από τη δημοτική αρχή που θα έπρεπε να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τέτοιες προσπάθειες”, σημείωσε ο κ. Τσικριτσής ζητώντας να μεταφερθεί η φιλαρμονική στην Τούμπα και όχι να μοιραστεί έναν ακατάλληλο χώρο μαζί με άλλους συλλόγους στο κτίριο της Μπολερό.

Η ψηφοφορία

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία που ακολούθησε για το θέμα υπέρ της πρότασης του δημάρχου ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, υπέρ της πρότασης για μετεγκατάστασή της στο κτίριο της Τούμπας οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης “Δράση Πολιτών”, “Πόλη που Θέλουμε” και “Λαϊκή Συσπείρωση”, ενώ οι σύμβουλοι της ΣυνΠολιτείας υποστήριξαν ότι θα πρέπει να παραμείνει η Φιλαρμονική στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ