ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

«Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ – Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από την κινητοποίηση των επιτροπών ειρήνης Θεσσαλίας, στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, την έδρα της 1ης  Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, όπου βρίσκονται σε μόνιμη βάση αμερικανικά πολεμικά ελικόπτερα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικά σωματεία, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι.

Ακόμα, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ , με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και ο βουλευτής, Γιώργος Λαμπρούλης.

Γύρω στις 11 το πρωί, έφτασαν  στην πλατεία του χωριού τα αμάξια με τους διαδηλωτές που είχαν ξεκινήσει από  τις πόλεις της Θεσσαλίας . Εκεί έγινε ομιλία από τον πρόεδρο της επιτροπής  ειρήνης Βόλου, Θεόδωρο Καραγιάννη,  ο οποίος αναφέρθηκε στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και τους κινδύνους που γεννά για το λαό, καθώς και για την ανάγκη να δοθεί μαζική λαϊκή απάντηση στην πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που αποτελεί την άλλη όψη της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος του λαού.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε :  «Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην εφαρμογή και στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας, προβλέποντας τη επέκταση τους σε πάνω από είκοσι σημεία σε όλη την επικράτεια. Συζητά κι ετοιμάζεται να φέρει πυρηνικές κεφαλές στον Άραξο. Ανάμεσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αξιοποιούνται από τους αμερικανονατοϊκούς είναι και αυτές της Μαγνησίας και της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου, της Αγχιάλου και του Βόλου.

Δαπανά τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας το ρόλο του σημαιοφόρου των ευρωατλαντικών συμφερόντων σε μια σειρά από ασκήσεις-πρόβες πολέμου με τις κάννες στραμμένες προς τη Ρωσία, όπως η άσκηση “Defender Europe 2021” για την οποία χρησιμοποιείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι έχει άμεση σχέση με την όξυνση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Συμμετέχει σε δεκάδες στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό, προχώρησε σε συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, στέλνει πυραύλους Πάτριοτ και ετοιμάζει αποστολή ελληνικού στρατού στην Αφρική, σε συμφωνία με τη Γαλλία.

Ο ανταγωνισμός της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης και οι εξελίξεις στις σχέσεις των δύο κρατών προειδοποιούν το λαό μας. Η τουρκική αστική τάξη αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προχωρά σε παραβιάσεις του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου. Αξιοποιεί την παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, να απομακρυνθεί από την Ρωσία.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει να αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. Η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της βουλής του 2015.

Εργαζόμενοι, νέες και νέοι τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος. Η επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική κατά της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών του, έχοντας ως κοινό παρονομαστή τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων της αστικής τάξης

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το στρατόπεδο όπου βρίσκονται τα αμερικάνικα ελικόπτερα,  Εκεί οι συγκεντρωμένοι , έφτασαν πεζοί μέχρι την πύλη του στρατοπέδου, παρά την αρχική απαγόρευση των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την προσπέλαση, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ούτε γη –ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Αντιπροσωπεία των επιτροπών ειρήνης  διάβασε και παρέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης και στην συνέχεια η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε, με τον πρόεδρο της επιτροπής ειρήνης Βόλου, να καλεί σε συνέχεια της πάλης ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ