Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ – ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ – Η ΤΟΥΜΠΑ ΜΑΓΑΖΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας δήμου Τυρνάβου

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε ο Δήμαρχος . Με λανθασμένες κινήσεις και για αδιευκρίνιστο λόγο, αναγκάζει την Φιλαρμονική σε έξωση από τον χώρο της.  Έναν χώρο που είχε παραχωρηθεί στη Φιλαρμονική με δικιές μας ενέργειες και την σύμφωνη γνώμη των άλλων  δημοτικών παρατάξεων, το 2016. Έναν χώρο που αγκάλιασαν οι εκτελεστές και οι πολίτες.

Έναν χώρο παραγωγής μοναδικού πολιτιστικού έργου που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε εμείς και οι δημιουργοί του.

Και η μια λάθος κίνηση φέρνει την επόμενη. Έτσι στέλνει την φιλαρμονική να εγκατασταθεί σε δημοτικό χώρο δίπλα από το Δημαρχείο ο οποίος ανακαινίσθηκε στις χρονιές 2017-18 και σχεδιάσθηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων στους οποίους και παραδόθηκε προς χρήση. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανακατευθούν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που στεγάζονται στο κτήριο αυτό. Φυσικά ο χώρος αυτός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις λειτουργικές ανάγκες της Φιλαρμονικής.

Μαντάρα τα έκανε ο Δήμαρχος, είχα επισημάνει σε παλιότερη δημοσίευση.

Και δεν θα τα πάθαινε αυτά εάν απλά υιοθετούσε την δρομολογημένη λύση για δημιουργία  βρεφικών τμημάτων σε δυο παιδικούς σταθμούς του Δήμου, έναν στον Τύρναβο και έναν στον Αμπελώνα. Μια λύση που ήταν  σε τελικό στάδιο και ενταγμένη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αντί αυτής επέλεξε μια λύση στο ποδάρι να γίνει το κτήριο της Φιλαρμονικής βρεφικός σταθμός.

Και τα παθήματα του Δημάρχου δεν τελειώνουν εδώ. Έχει να αντιμετωπίσει και την πρόταση να εγκατασταθεί η Φιλαρμονική στο μαγαζί στην Τούμπα. Μια πρόταση που ξεπερνά  την ιστορικότητα του χώρου και σβήνει μνήμες δεκαετιών γιατί κάποτε, το μαγαζί στην Τούμπα ήταν σημείο αναφοράς για την αναψυχή των κατοίκων της πόλης και των γύρω περιοχών. Μια πρόταση που δεν μπορεί να έχει  άμεση εφαρμογή γιατί ο  χώρος της Τούμπας είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και το κτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως μαγαζί εστίασης. Αυτό για να αλλάξει απαιτεί θέληση και χρόνο.

Κατά συνέπεια ούτε στην Τούμπα μπορεί  άμεσα να στεγαστεί η Φιλαρμονική.

Η λύση είναι μία. Να γίνουν τα αυτονόητα και τα πράγματα να μείνουν όπως έχουν.

Η φιλαρμονική στο χώρο της, τα βρέφη στους παιδικούς και η Τούμπα μαγαζί.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ