ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει η επικεφαλής της Μαρία Κωστή

Η επιμονή και η σταθερότητα με την οποία ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, πριν 2 μήνες, το ζήτημα της μη ένταξης του Δήμου Τεμπών στις σεισμόπληκτες περιοχές, όπως είχαν ενταχθεί άλλοι δήμοι της περιοχής, έφερε αποτελέσματα!!!

Η δημοτική αρχή Τεμπών, που είχε ολιγωρήσει σε εκείνη τη φάση, αναγκάστηκε, μετά την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης, να κινηθεί και τελικά το μεγαλύτερο τμήμα του δήμου Τεμπών εντάχθηκε στις σεισμόπληκτες περιοχές, σύμφωνα με ΚΥΑ, από τις 20/5/21, αποδεικνύοντας πόσο δίκιο είχαμε τότε που αναδείξαμε το ζήτημα.
Σύμφωνα λοιπόν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε: “Στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν πληγεί από το σεισμό της 3ης Μαρτίου, μπορεί να χορηγηθεί πλέον, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με αριθμό ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9028/Α325, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2094/τ.Β’/20.5.21.
Η απόφαση ορίζει ότι, στο δήμο Τεμπών, όλη η Δ.Ε. Αμπελακίων, η κοινότητα Γόννων, η κοινότητα Κρανέας, η κοινότητα Μακρυχωρίου και όλη η Δ.Ε. Νέσσωνος, οριοθετούνται ως σεισμόπληκτες περιοχές και οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν επιδοτήσεις, για την ανακατασκευή η επισκευή των κτιρίων που έχουν πληγεί.
Αρμόδια υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων, από τον σεισμό της 3/3/21, για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ορίζεται η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ), Ι.Κόνιαρη 43, 114 71 Αθήνα.”
Καλούμε όλους τους δημότες των παραπάνω περιοχών του δήμου Τεμπών, άμεσα να προβούν στη δήλωση των ζημιών που έχουν υποστεί τα ακίνητά τους, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των ελέγχων, για να μπορέσουν να υπαχθούν σε πρόγραμμα αποζημίωσης για αποκατάσταση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών θα παρακολουθεί, όπως κάνει πάντα, την εξέλιξη του θέματος, προκειμένου να μην υπάρξει καμμία καθυστέρηση.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
1)Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών σε πρώτη και δεύτερη κατοικία, αλλά και σε άλλες εγκαταστάσεις (καταστήματα, αποθήκες, σταβλικές εγκαταστάσεις), χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην αποκλειστεί κανείς από τους πληγέντες, λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών.
Να υπογραμμίσουμε ότι πολλά από τα ακατάλληλα σπίτια βαρύνονται ακόμα με δάνεια αποκατάστασης, από τον σεισμό του 2003, που είχε πλήξει την περιοχή του δήμου Τεμπών, με επίκεντρο την Δ.Ε. Γόννων.
2) Όποια κτίρια είναι κατεδαφιστέα, να γίνει άμεσα η κατεδάφισή τους από το κράτος η τον δήμο, χωρίς καμμία επιβάρυνση των ιδιοκτητών.
3) Να αποκατασταθούν πλήρως και έγκαιρα, όλες οι ζημιές στα σχολεία του Δήμου Τεμπών και να γίνει ενδελεχής αντισεισμικός έλεγχος.
4)Να ανασταλούν οι πληρωμές για ηλεκτρικό, ύδρευση, τηλεφωνία, δημοτικά τέλη, όσων υπέστησαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, μέχρι να αποκατασταθούν.
Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας, να βρίσκονται σε ετοιμότητα διεκδίκησης και άλλων σοβαρών θεμάτων που μας απασχολούν, συντασσόμενοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τη μόνη δύναμη που, με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, μάχεται για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ