ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο 32ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

Γνωστός στις αρχές από το 2007 ως μέλος της αλβανικής μαφίας ήταν ο 32χρονος που δέχθηκε οχτώ σφαίρες σε κεφάλι και θώρακα και έπεσε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής σε κεντρική καφετέρια στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια. Μετά την ένοπλη επίθεση ο δράστης επιβιβάστηκε σε όχημα και εξαφανίστηκε.

Το θύμα είχε συμμετάσχει σε πολλά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ενώ είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν άλλες τρεις φορές: το 2007, το 2019 και το 2021. Η πρώτη απόπειρα τον Ιούλιο του 2007 έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Τον Μάιο του 2019, και αφού είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στον Σταθμό Λαρίσης. Τον περασμένο Φεβρουάριο τον πυροβόλησαν στην οδό Μιχαήλ Βόδα.

Περίπου είκοσι ημέρες μετά την τελευταία σε αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία συνελήφθη ένας 38χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ένας από τους δράστες της απόπειρας στη Μιχαήλ Βόδα. Ο δεύτερος δράστης φέρεται από τους αστυνομικούς να είναι ένας 32χρονος, ο οποίος διαφεύγει, και δεν είναι απίθανο να είναι εκείνος που σκότωσε τελικά το θύμα μέσα στην καφετέρια.

Το θύμα ήταν βασικό μέλος συμμορίας Αλβανών κακοποιών, η οποία χωρίστηκε σε δύο ομάδες το 2007 και τότε ξέσπασε ο μεταξύ τους εμφύλιος. Αρχικά η πρώτη ομάδα απαριθμούσε εννέα άτομα και η δεύτερη πέντε, όλοι τους υπήκοοι Αλβανίας, αλλά σταδιακά προστέθηκαν και άλλα άτομα. Μέσα σε δύο χρόνια αυτή η βεντέτα έφερε δώδεκα δολοφονίες και δέκα απόπειρες.

Ο 32χρονος είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς στις 25 Φεβρουαρίου 2021 να κινείται με ένα πατίνι φορώντας αλεξίσφαιρο.

Αυτή τη φορά, ο ένοπλος με το καπέλο και τη χειρουργική μάσκα πυροβόλησε εναντίον του οχτώ φορές, ενώ τα πυρά τον πέτυχαν και στο κεφάλι. Οι κινήσεις του δράστη έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο ο ένοπλος δεν δίστασε να εκτελέσει το σχέδιό του πριν ακόμα νυχτώσει και μάλιστα σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία στα Σεπόλια. Ενδεικτικό είναι ότι την ώρα της επίθεσης λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά βρίσκονταν άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ήταν σταθμευμένοι με τις μηχανές τους σε κεντρική πλατεία της περιοχής.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ