ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ 90 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ

Είμαστε 90 συμβασιούχοι εργαζόμενοι ΣΟΧ στο κέντρο υγείας και ΤΟΜΥ της 5 ΥΠΕ. Τέλος Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις μας η ΥΠΕ δεν δέχεται να τις ανανεώσει πράγμα που θα έπρεπε να κάνει όπως έκαναν όλες οι ΥΠΕ της χώρα εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος που δίνει τη δυνατότητα σε φορείς εποπτευόμενους από το υπουργείο υγείας να παρατείνει τις συμβάσεις των υπαλλήλων όπου απασχολούνται με συμβάσεις στην καθαριότητα την φύλαξη και την σίτιση μέχρι 31/12/2021.

Αντ’ αυτού επιλέγει να οδηγήσει στην ανεργία 90 εργαζόμενους συμβασιούχους ΣΟΧ υπαλλήλους της σε φύλαξη και καθαριότητα σε Κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ.

Εδώ και ενάμιση χρόνο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία είμαστε οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσφέραμε πάρα πολλά στο σύστημα υγείας σε μία πολύ δύσκολη υγειονομική συγκυρία για την χώρα διακινδυνεύουμε τις ζωές μας, τις ζωές των οικογενειών μας για ελάχιστα χρήματα από αγάπη ενδιαφέρον και καθήκον για τη δουλειά μας.

Μετά από αυτήν την προσπάθεια που κάναμε και τους κινδύνους που αντιμετωπίσαμε η 5 ΥΠΕ αφήνει τις συμβάσεις μας να λήξουν αδιαφορώντας για εμάς για το πώς θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Εμείς παλεύουμε προσπαθούμε και διεκδικούμε τη δουλειά μας θεωρούμε πως η λήξη των συμβάσεων μας δεν είναι δίκαιη ζητάμε παράταση 6 μήνες.

Κάνουμε έκκληση ανθρωπιάς ζητάμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ