ΙΔΡΥΕΤΑΙ «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Με βασικό μέλημα την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για τους πολίτες δημιουργείται για πρώτη φορά στο Δήμο Ελασσόνας το «ΚΕΠ Υγείας» (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία).

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά στην υπογραφή της σύμβασης με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), με βασικό άξονα την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας, μέσα από ποικίλες ημερίδες, όσο και στην προληπτική ιατρική μέσα από δωρεάν εξετάσεις ή εξετάσεις σε συμβεβλημένους ιατρούς μέσω ΕΟΠΥ.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο καθημερινά να παρέχουμε ακόμα περισσότερες υπηρεσίες για όλους τους δημότες μας. Θεωρούμε ότι η πρόληψη και η ενημέρωση ζώσει ζωές και αυτό θα είναι το μέλημα μας για τους δημότες μας. Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας Ελασσόνας είναι αυτός, να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου με τους φορείς που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας. Οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας και να ενημερώνονται για θέματα προληπτικής υγείας. Ευελπιστούμε να γίνει σημείο αναφοράς των δημοτών σε θέματα προληπτικής ιατρικής επιφέροντας σημαντική βελτίωση της δημόσιας υγείας και να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα πρόληψης για τους κατοίκους της πόλης μας, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».

Τα 11 νοσήματα που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα είναι:

Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα, ΧΑΠ, Οστεοπόρωση, Άνοια και Κατάθλιψη

Το ΚΕΠ Υγείας του δήμου θα παρέχει τις υπηρεσίες:

Καταχώρηση Δημοτών στο ηλεκτρονικό σύστημα- δημιουργία ξεχωριστού ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ανά δημότη.

Ενημέρωση των Δημοτών για τα 11 νοσήματα που χρειάζονται δια βίου έλεγχο αυτόματα από το σύστημα και υπενθύμιση σε προκαθορισμένους χρόνους εκ νέου, αν δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες εξετάσεις που τους έχουν προταθεί βάσει των πρωτοκόλλων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες.

Συμβουλευτική υποστήριξη βάσει των πρωτοκόλλων υγείας για τα 11 νοσήματα.

Διαχείριση αιτημάτων των πολιτών με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών του δήμου.

Ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.

Συστήματα παρόχων – ιατρών, εγγεγραμμένων συνεργατών στο ΚΕΠ Υγείας, όπου μπορούν εύκολα να απευθύνονται οι δημότες που δεν έχουν προσωπικό θεράποντα ιατρό της κατάλληλης ειδικότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ