ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΥΣ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 χρόνων ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κέρκυρας, Γιώργος Δρυς. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από τα ιδρυτικά, κύρια και βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, υπηρέτησε το κόμμα του από πλείστες όσες θέσεις. Μεσουράνησε με την ηγετική του παρουσία, κυριαρχώντας στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η πολιτική του διαδρομή σφραγίστηκε από την σχέση του με τον πρ. υπουργό, Κ. Σημίτη, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και για τρεις δεκαετίες. Πρωταγωνιστής στην εσωκομματική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση στην Κέρκυρα, το 2019 στον Κήπο του λαού, κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής και της κόρης του Μαρίας ως δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης, Κέρκυρα 180 μοίρες.

Γεννήθηκε το 1944 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001), Υπουργός Γεωργίας (2001-2004), δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων, πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982), μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993), γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (από το 1989).

enimerosi.com,

ΦΩΤΟ: ΕΡΤ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com