ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ (ΦΩΤΟ)

Με συνδιοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης γιόρτασαν το απόγευμα της Πέμπτης την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων, που σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, την Ακαδημία Ποδηλασίας Δήμου Λαρισαίων και τον Ποδηλατικό Α.Σ. Πηνειός πραγματοποίησαν σειρά δράσεων στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ.

Οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των οποίων έγινε ενημέρωση για τους κανόνες ασφαλείας της οδικής κυκλοφορίας, στοχεύουν στην ενημέρωση για τα οφέλη της χρήσης ποδηλάτου ως μέσο βιώσιμης κινητικότητας και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, κάτι που τόνισαν σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος Μ. Αναστασίου και ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Λιούπας.

«Το ποδήλατο είναι υγεία και η Περιφέρεια έχει αναπτύξει στη Θεσσαλία μεγάλα δίκτυα ποδηλατοδρόμων», τόνισε ο Κ. Αγοραστός, με τον Μ. Αναστασίου να στέκεται ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία του δήμου Λαρισαίων για τη δημιουργία ποδηλατικής ακαδημίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε πίστα δεξιοτεχνιών, επίδειξη BMX,  εργαστήριο ζωγραφικής, έκθεση ποδηλάτου-αντίκας και έκθεση ποδηλάτων, με τους Λαρισαίους να δίνουν δυναμικό παρών διασκεδάζοντας και γνωρίζοντας βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ