ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – ΓΙΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ…

Επιμέλεια – Φωτογραφία : Δημήτρης Καστανάρας // paidis.com 

 Με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004,καταρτίστηκε από την τότε κυβέρνηση το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» το οποίο είχε σαν στόχο τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, οι οποίες θα προέκυπταν λόγω της κατασκευής μεγάλου αριθμού έργων στην Αθήνα για την εξυπηρέτηση των αγώνων.

Αφορούσε κατά κύριο λόγο αθλητικές υποδομές και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τις τοπικές κοινωνίες .

Ένα έργο από τα πολλά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ήταν και το κλειστό κολυμβητήριο του Τύρναβου, το οποίο θα εξυπηρετούσε τον μαζικό αλλά και σωματειακό αθλητισμό των δημοτών του Τυρνάβου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα και μετά από 14 χρόνια το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η ανάδοχος κοινοπραξία από τις 24-1-07 διέκοψε τις εργασίες γιατί αφενός δεν έχουν πληρωθεί εργασίες που έχουν πιστοποιηθεί, αφετέρου έχει διακοπεί η χρηματοδότηση. Επιπλέον στις 13-4-09 κοινοποίησε δήλωση διάλυσης της σύμβασης.

Έτσι σήμερα αντικρίζουμε πίσω από την Τούμπα, στον Τύρναβο,  ένα ακόμη κτήριο Φάντασμα!

Δεν υπάρχει κάποια περίφραξη ή ασφάλιση και επιτήρηση του χώρου με4 αποτέλεσμα να έχει γίνει μία απέραντη εστία μόλυνσης, σημείο συνάντησης παραβατικών και κυρίως ένα κτίριο που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και για τη δημόσια υγεία και κυρίως για όποιον σκεφτεί να μπει μέσα.

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας .

Τα λόγια είναι περιττά…

Επειδή η περιοχή στερείται εγκαταστάσεων και υποδομών που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν ώστε αυτό το έργο να αξιοποιηθεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο κάποια στιγμή και να μην μείνει απλά ένα κτήριο – φάντασμα – μνημείο κακού σχεδιασμού, και σπατάλης δημόσιου χρήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ