ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σε τοποθέτηση καμερών με στόχο την αντιμετώπιση των βανδαλισμών στην πόλη και τον εντοπισμό των ενόχων προσανατολίζεται ο δήμος Λαρισαίων, εξετάζοντας όλες τις νομικές δικλείδες για τη χρήση τους με παράλληλη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η απάντηση δόθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Αλεξούλη μετά από σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Κ. Αργυρόπουλου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Λαρισαίων με τη διαδικασία των ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

«Οι νομικές υπηρεσίες εξετάζουν το θέμα και διερευνάται η περίπτωση οι κάμερες να “ανοίγουν” από τις εισαγγελικές αρχές», ανέφερε ο κ. Αλεξούλης, ενώ σε σύντομη παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης σημείωσε την ανάγκη καμπάνιας επικεντρώνοντας στα σχολεία.

«Υπάρχουν προς το παρόν μηνύσεις κατ’ αγνώστων, εκκρεμεί δικαστήριο για βανδαλισμούς εδώ και 4 χρόνια, ενώ πρόσφατα άγνωστοι έκλεψαν μέχρι και την καγκελόπορτα του 4ου Δημοτικού Σχολείου», περιέγραψε ο κ. Σούλτης, τονίζοντας πως «όλα είναι θέμα εκπαίδευσης των πολιτών».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν όλες οι παρατάξεις, με εξαίρεση τη ΛΑΣΥ, καθώς ο εκπρόσωπός της δημοτικός σύμβουλος Γ. Παπαδούλης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην τοποθέτηση καμερών, προτείνοντας ειδικά για τα σχολικά συγκροτήματα προσλήψεις σχολικών φυλάκων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ