ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”

Ένα πολύ σπουδαίο επιστημονική δράση θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το Σάββατο 5 Ιουνίου. Πρόκειται για την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης” που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Ο “Αρχιμήδης” είναι η τελευταία φάση των διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. και λειτουργεί και ως πρόκριμα για την επιλογή των μελών των Εθνικών ομάδων στα Μαθηματικά, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς Μαθηματικών  (Βαλκανιάδες, Ολυμπιάδες κ.τ.λ.)

Τα προηγούμενα χρόνια ο διαγωνισμός αυτός διεξαγόταν στην Αθήνα για όλους τους μαθητές της χώρας. Φέτος όμως, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, η διαδικασία αποκεντρώνεται. Πιο αναλυτικά, έχουν οριστεί 12 περιοχές της χώρας ως εξεταστικά κέντρα ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Στη Λάρισα ως εξεταστικό κέντρο έχει οριστεί το 15ο Γυμνάσιο (Χασιώτη 6), όπου θα διαγωνιστούν 55 μαθητές από τους Θεσσαλικούς και άλλους όμορους νομούς. Ο διαγωνισμός θα αρχίσει στις 10:00 και θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

Το συντονισμό έχουν ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. Λάρισας και μέλος του κεντρικού Δ.Σ. του επιστημονικού σωματείου κ. Κώστας Καραμπάτσας και ο Διευθυντής του 15ου Γυμνασίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε σειρά οργανωτικών συσκέψεων με τη συμμετοχή στελεχών της διοίκησης και της επιτροπής Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. καθώς και στελεχών του εκπαιδευτικού ιδρύματος (στη φωτογραφία  εκτός από τους 2 συντονιστές είναι και οι κ.κ. Σ. Τερζόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Ε., κ. Κ. Τσαβές υπεύθυνος διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. και η κ. Δ. Μαραγκού υποδιευθύντρια του Γυμνασίου).

Στόχος είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργανωτική υποδομή, με συνθήκες Πανελληνίων εξετάσεων, όπως είναι και η κεντρική κατεύθυνση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με απόλυτο φυσικά σεβασμό στα πρωτόκολλα προστασίας που απαιτεί η πανδημία Covid-19.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ