ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΝΔ

Το κείμενο υπογράφουν Χρ. Ζώης, Α. Σπηλιωτόπουλος, Ε. Αντώναρος, Σ. Τσιτουρίδης, Ν. Σταυρογιάννης και Κ. Κανελλοπούλου, με αφορμή δηλώσεις Γ. Λοβέρδου και Α. Λατινοπούλου

Βολές για «φαινόμενα σεξισμού και έμφυλων διακρίσεων» στους κόλπους της ΝΔ εξαπέλυσαν έξι πρώην στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που διατέλεσαν υπουργοί σε κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή, μιλώντας για αλλοίωση του φιλελεύθερου χαρακτήρα του κόμματος αλλά και για “τραμπικά μονοπάτια”…

Ειδικότερα, με τη δήλωσή τους οι Κρινιώ Κανελλοπούλου, Χρήστος Ζώης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Σταυρογιάννης και Σάββας Τσιτουρίδης αφήνουν αιχμές τόσο για το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, αλλά και για τις δηλώσεις του Γιάννη Λοβέρδου και της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 6 πρώην Υπουργών και βουλευτών για φαινόμενα σεξισμού και έμφυλων διακρίσεων
Κρινιώς Κανελλοπούλου, π. Βουλευτού
Ευάγγελου Αντώναρου, π. Κυβερνητικού Εκπροσώπου
Χρήστου Ζώη, π. Υπουργού
Άρη Σπηλιωτόπουλου, π. Υπουργού
Νίκου Σταυρογιάννη, π. Βουλευτού και Δημάρχου Λαμίας
Σάββα Τσιτουρίδη, π. Υπουργού

Πολιτεύτρια της ΝΔ, επιλογή και εκλεκτή της «νέας τάξης» πραγμάτων, με σχόλια της εργαλειοποιεί το γυναικείο σώμα για να είναι αρεστό και θελκτικό!

Βουλευτής του ίδιου κόμματος υπερασπίζεται το πατρικό δικαίωμα για επιμέλεια των τέκνων ακόμη και γι’ αυτούς που βιαιοπραγούν στις συζύγους τους.

Με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο το δικαίωμα για επιμέλεια των τέκνων διαζευγμένων γονέων βρίθει αστοχιών, ποσοτικοποιείται κατά τρόπο αόριστο και επιμερίζεται σε βάρος του συμφέροντος και του ποιοτικού χρόνου των παιδιών.

Τα παραπάνω «επεισόδια» είναι πολλά για ένα διάστημα λίγων εβδομάδων για να είναι απλά ατυχή ή συμπτωματικά γεγονότα σε μια παράταξη που διαχρονικά εξέφραζε τον φιλελευθερισμό . Και είναι ενδεικτικά μιας τωρινής υποκριτικής διγλωσσίας που κλείνοντας το μάτι σε σεξιστικά, φαλλοκρατικά και ακροσυντηρητικά ακροατήρια διολισθαίνει σε «τραμπικά» μονοπάτια, μακριά από το πνεύμα και τις πρακτικές, καθώς και από την ιδεολογική, πνευματική και ηθική κληρονομιά της παράταξης.

Δηλώσεις, απόψεις και στάσεις που προωθούν το σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις και απορρίπτουν τη διαφορετικότητα και την ανοχή δεν είναι απλά αναχρονιστικές και γελοίες. Είναι και επικίνδυνες, αλλά και παράνομες, αφού παραβιάζουν τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί εσωτερικό και άμεσα εφαρμοζόμενο δίκαιο τόσο στην χώρα μας όσο και στα άλλα κράτη της Ένωσης.

Μετά από δύο χρόνια στην εξουσία στην ομάδα του Μαξίμου, που αλλοιώνει το φιλελεύθερο χαρακτήρα της ΝΔ, πρέπει να γίνουν κατανοητές ορισμένες αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα μιας φιλελεύθερης ουμανιστικής ιδεολογίας. Κάθε άνθρωπος έχει την αξία του ανάλογα με τα ιδιαίτερα ταλέντα και χαρίσματά του και όχι ανάλογα με το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την εξωτερική του εμφάνιση ή την ηλικία του. Και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει και να επιλέγει την ταυτότητα και την εμφάνισή του ελεύθερα και αβίαστα. Με τρίχες ή χωρίς, με σημάδια ή ραγάδες, με τακούνια ή χωρίς, με κυτταρίτιδα ή χωρίς, με κοιλιακούς ή χωρίς, με λίπος ή χωρίς το σώμα μας μας ανήκει, είναι επιλογή μας και σε κανέναν δεν πέφτει λόγος. Κάθε αντίθετη άποψη με τα παραπάνω δεν εκθέτει απλά όσους την προβάλλουν. Εκθέτει πρωτίστως όσους επιλέγουν ή ανέχονται πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση ως την ηγεσία, που ασχημονούν παραβιάζοντας αρχές και αξίες μιας παράταξης που διαχρονικά συνέβαλλε στη προώθηση φιλελεύθερων και ουμανιστικών αρχών».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com