ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ – ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Συνάντηση με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα είχε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας σχετικά με τα νομοσχέδια για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών αλλά και για τα ζώα συντροφιάς, που θα έρθει προς ψήφιση το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι με το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση μπαίνει τέλος στην ακυβερνησία των ΟΤΑ, καθώς θεσπίζεται ένα σύγχρονο πλαίσιο ανάδειξης των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που θα επιτρέψει στους αυτοδιοικητικούς να τιμούν την εμπιστοσύνη των πολιτών, υλοποιώντας απρόσκοπτα το πρόγραμμα για το οποίο εκλέγονται.

Σύμφωνα με τον κ. Κέλλα, “δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η ΚΕΔΕ, όσο και η ΕΝΠΕ συμφωνούν με τους κεντρικούς άξονες του νομοσχεδίου, ενώ  το 2018, είχαν αντιταχθεί στο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που διέλυσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι “υλοποιείται μια ακόμη προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δεσποζόμενων ζώων και την ευζωία των τετράποδων”.

Σημείωσε, ακόμη, την πρόβλεψη του νομοσχεδίου για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, την σύνταξη μητρώου καταγραφής και παρακολούθησης ζώων συντροφιάς, τη δημιουργία πανελλήνιας πλατφόρμας υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και τη θέσπιση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος για τους Δήμους,  σχετικά με τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, από την πλευρά του, μετέφερε στον αν. Υπουργό Εσωτερικών τις έντονες αντιδράσεις των κυνηγών για το νομοσχέδιο, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων Βαγγέλη Μπαλατσό, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Λάρισα.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα άρθρα 5 και 6, που αναφέρονται  στην καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων και η θέση των κυνηγών για εξαίρεση των κυνηγετικών σκύλων από το μέτρο αυτό. Θέση, με την οποία συμφωνούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και το ΓΕΩΤΕΕ, ώστε να μην χαθούν ιστορικές καθαρόαιμες φυλές, να μην επιβαρύνονται οι κυνηγοί με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος και να μην αλλοιώνονται τα φυσικά προσόντα των σκύλων.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι μετά την διαβούλευση κι ενόψει της κατάθεσής του στη Βουλή, επίκεινται αλλαγές στο νομοσχέδιο, συστήνοντας, με νόημα, υπομονή στους ενδιαφερόμενους, καθώς σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com