ΝΕΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Νέο συλλαλητήριο κατά του εργασιακού νομοσχεδίου διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Λάρισας η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με τον αν. γραμματέα του ΕΚΛ Δ. Τζιμούλη να βάλλει κατά της κυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στην κεντρική του ομιλία.

«Απαντάμε στον υπουργό της εργοδοσίας πως δούλοι στον 21ο αιώνα δεν πρόκειται να γίνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομιλητής, περιγράφοντας «ένα νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα για τα δικαιώματα των εργαζόμενων».

Οι συγκεντρωμένοι, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «τερατούργημα» απαίτησαν τα εξής:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.

Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα. Καλούμε όλα τα συνδικάτα κάθε συνδικαλιστή και συνολικά τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πρόταση εκατοντάδων σωματείων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζιμούλης κάλεσε εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές και αγρότες «να ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας- κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, με προεξάρχουσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα και συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ