Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

Δράσεις από το 2ο νηπιαγωγείο Τυρνάβου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Αν ισχύει ότι δεν κληρονομήσαμε τον κόσμο από τους γονείς μας αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας, οφείλουμε όχι μόνο να τους τον παραδώσουμε άθικτο αλλά και να τους εμφυσήσουμε από πολύ νωρίς την περιβαλλοντική συνείδηση.

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζετε στις 5 Ιουνίου, αποτελεί πηγή έμπνευσης για επιπλέον περιβαλλοντικές δραστηριότητες με τους μαθητές μας. Τα παιδιά σήμερα, από την Προσχολική ηλικία και μέσα από περιβαλλοντικά προγράμματα δέχονται αρκετά ερεθίσματα σχετικά με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα από μικρές καθημερινές πρακτικές οικολογικού χαρακτήρα, αντιλαμβάνονται πώς να γίνουν «φίλοι» και σύμμαχοι με το περιβάλλον και όχι εχθροί του. Καταλαβαίνουν ότι η προστασία του πλανήτη μας είναι υπόθεση όλων μας.

Μέσα από προσιτές περιβαλλοντικές δραστηριότητες οικοδομούν γνώσεις , συλλέγουν πληροφορίες , συμμετέχουν ενεργά και σταδιακά αναπτύσσουν κριτική και δημιουργική σκέψη για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αρχίζουν να διαμορφώνουν την περιβαλλοντική συνείδηση του αυριανού «ενεργού» πολίτη. Μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παράγονται και αναπαράγονται γνώσεις, στάσεις, αξίες και δεξιότητες που συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός νέου ήθους.

Κι όλη αυτή η διαδικασία είναι διαχρονική, χωρίς ημερομηνία λήξης, είναι τρόπος ζωής και συνολικότερης συμπεριφοράς. Είναι η εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο.

Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και σύνθημα « η γη είναι στο χέρι μας», δημιούργησαν αφίσες με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος τις οποίες και ανάρτησαν έξω από το Νηπιαγωγείο τους με σκοπό να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν και τους ενήλικες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ