ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ

Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη κα Σοφία Βούλτεψη πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μεταναστευτικό αποτελεί μείζον ζήτημα για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είχα τη χαρά να συζητήσω σε βάθος θέματα που άπτονται του μεταναστευτικού, με την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, την οποία και ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία.

Στο ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού η Ελλάδα εφαρμόζει την “πολιτική των έξι σημείων”, μια πολιτική που κινείται στους άξονες της εθνικής κυριαρχίας και της διεθνούς νομιμότητας, σεβόμενη ταυτόχρονα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προστατεύουμε τα σύνορά μας σε στεριά και θάλασσα, διαχωρίζουμε τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες, επιστρέφουμε αυτούς που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, οι δομές είναι κλειστές και ελεγχόμενες, οι ΜΚΟ λειτουργούν πλέον με κανόνες διαφάνειας και τέλος εφαρμόζουμε εξειδικευμένη πολιτική για την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη όσων έχουν αποκτήσει δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας.

Το πλέον επείγον ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτό των ασυνόδευτων ανηλίκων. Πετύχαμε την μετεγκατάσταση μεγάλου αριθμού ασυνόδευτων παιδιών σε χώρες της ΕΕ, ενώ όσα παρέμειναν εδώ φιλοξενούνται σήμερα σε ξενώνες. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια, στην εκπαίδευση και στην ευτυχία. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τη UNICEF για την ομαλή ένταξη των παιδιών στην κοινωνία».

Ειδικά για το νομό Λάρισας, η Υφυπουργός ενημέρωσε την κα Μπίζιου ότι με πόρους της ΕΕ, θα υλοποιηθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης εργασιακών δεξιοτήτων για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, με έμφαση στην αγροτική εκπαίδευση και στη μεταποίηση. Ειδικά η μεταποίηση αναμένεται να απορροφήσει μεγάλο αριθμό γυναικών. Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα ώστε να αξιοποιούνται και οι δεξιότητες που διαθέτουν οι άνθρωποι αυτοί, λόγω της επαγγελματικής εμπειρίας στην πατρίδα τους. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πρόκειται για δράσεις που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και στόχο έχουν την ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού, έχει μειώσει τις ροές κατά 80%, πολεμά τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και εφαρμόζει δράσεις για την ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ