ΜΕ “ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΔΟΞΑ” ΤΟΥ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΘΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

 

 

Με την τελευταία και πολυβραβευμένη ταινία του σπουδαίου Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ «Πόνος και Δόξα», αρχίζει τη Δευτέρα 7 Ιουνίου το φετινό κινηματογραφικό καλοκαίρι μας, στον θερινό κινηματογράφο ¨Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας έχουν επιλέξει μια σειρά από σημαντικές ταινίες, παλιές και καινούριες, από όλον τον κόσμο, για να περάσουμε άλλο ένα καλοκαίρι με καλό σινεμά, αγιόκλημα και γιασεμιά, κάθε βράδυ στις 22:00, εκτός Κυριακής, με όλα τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπ. Πολιτισμού.

Η ταινία «Πόνος και Δόξα» διηγείται μια σειρά από συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του.

Κάποιες διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σε ένα χωριό στη Βαλένθια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος, τη συγγραφή ως τη μόνη θεραπεία να ξεχνάς ό,τι δεν ξεχνιέται, την πρώτη επαφή με το σινεμά, και το απέραντο κενό που δημιουργεί η αδυναμία να συνεχίζεις να κάνεις ταινίες.

Το «Πόνος και Δόξα» μιλάει για τη δημιουργία, για τη δυσκολία να τη διαχωρίζεις από τη ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα.

Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαδόρ ανακαλύπτει την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς, και μέσα από αυτό βρίσκει τη σωτηρία του.

Επιλέχθηκε για να διαγωνιστεί για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019, όπου ο Μπαντέρας κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού και ο Αλμπέρτο Ιγκλέσιας κέρδισε το βραβείο καλύτερου σάουντρακ.

Στα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου κέρδισε στις κατηγορίες: καλύτερου ηθοποιού (Μπαντέρας) και σχεδιασμού παραγωγής. Επίσης, ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 92α Βραβεία Όσκαρ και για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Στα Βραβεία Γκόγια του 2020 ήταν υποψήφια σε δεκαπέντε κατηγορίες και κέρδισε σε επτά, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, καλύτερου ηθοποιού (Μπαντέρας) και Β’ γυναικείου ρόλου (Χουλιέτα Σεράνο)

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 113′

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ με τους: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Λεονάρντο Σμπαράλια,Ασιέρ Ετσεαντία

Ώρα έναρξης προβολής 22:00

Είσοδος: 4 ευρώ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ