ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΧΛΑΔΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αχλαδιές στην επαρχία Τυρνάβου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας επισκεπτόμενος χωράφια αγροτών του Συνεταιρισμού Γαία fruit στα Δέντρα Τυρνάβου. Οπως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το πρόβλημα στην καλλιέργεια είναι ιδιαίτερα μεγάλο αφού μετά τους καταστροφικούς παγετούς της άνοιξης εκτός από την απώλεια παραγωγής υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί και το φυτικό κεφάλαιο, λόγω του βακτηριακού καψίματος που είναι απόρροια του παγετού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμφώνησε με την άποψη ότι σε αυτή τη δύσκολη χρονιά οι αχλαδοπαραγωγοί του Τυρνάβου πρέπει αφενός να αποζημιωθούν στο 100% για τις ζημιές που υπέστησαν τα δέντρα τους, αφετέρου να ενισχυθούν και από άλλες δράσεις όπως είναι η ένταξη της καλλιέργειας στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Πρέπει να αποζημιωθούν δίκαια και πρέπει να στηριχθούν δυναμικά οι παραγωγοί αχλαδιού στην επαρχία Τυρνάβου δήλωσε ο κ. Κέλλας και δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα των παραγωγών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ