ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Το μήνυμα που έστειλαν ο βουλευτής και η εθελοντική ομάδα “ΚοινΣΕπ Ασπίδα” για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης μαζί με μέλη της εθελοντικής ομάδας «ΚοινΣΕπ ΑΣΠΙΔΑ», προχώρησαν στον καθαρισμό οδού, παραπλεύρως του δρόμου στο Μεζούρλο που οδηγεί από την περιφερειακή οδό της Τρικάλων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

«Το περιβάλλον δεν είναι μία άγνωστη ή μακρινή λέξη, είμαστε εμείς οι ίδιοι» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης, συμπληρώνοντας πως «φροντίζοντας το περιβάλλον φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Είναι ωραίο να θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο, η σκέψη και η διάθεση είναι μία αρχή. Είναι όμως περισσότερο υπεύθυνο να ξεκινάμε αυτή την παγκόσμια αλλαγή από εμάς τους ίδιους. Από τον τρόπο που ζούμε μέσα στο περιβάλλον και από τη συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτό. Αν το πράξουμε, τότε θα είναι μία μικρή αρχή, με τεράστιο αντίκτυπο στον πλανήτη.

Η αλλαγή στάσης και νοοτροπίας όμως δε θα έρθει έτσι ξαφνικά. Πρέπει να εστιάσουμε στη γνώση και στην εμφύσηση της περιβαλλοντικής κουλτούρας στα παιδιά, στις επόμενες γενιές. Μέσα από τη δημόσια παιδεία, με στοχευμένες δράσεις, να δημιουργήσουμε την περιβόητη «οικολογική συνείδηση».

Από την άλλη, ο εθελοντισμός που επίσης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως στάση ζωής, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτή την προσπάθεια και με τη σκέψη αυτή θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «ΚοινΣΕπ ΑΣΠΙΔΑ» για το αξιέπαινο και πολυεπίπεδο έργο τους, όπως επίσης και το δήμο Λαρισαίων για τη συνεργασία.

Ο κόσμος θα είναι σίγουρα καλύτερος αν όλοι μας θυμόμαστε συχνότερα πως δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας» καταλήγει ο Λαρισαίος πολιτικός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «ΚοινΣΕπ ΑΣΠΙΔΑ» κ. Θάνος Γκουγκλιάνας δήλωσε τα εξής: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο πλαίσιο της δράσης «Seven Days For Earth». Η ΚοινΣΕπ ΑΣΠΙΔΑ είναι μία κίνηση που δραστηριοποιείται με περιβαλλοντικά, οικολογικά και φιλοζωικά πλάνα. Ένα από τα βασικά ζητήματα που έχουμε στο πλάνο μας είναι η δημιουργία είναι ενός κοινωνικού κτηνιατρείου. Αγωνιζόμαστε για να μην υπάρχουν αδέσποτα. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις και με άλλους φορείς. Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον ευρωβουλευτή κ. Αλέξη Γεωργούλη γιατί είναι οι μοναδικοί πολιτικοί που βρίσκονται στο πλευρό μας. Όποιοι μας στηρίζουν και στηρίζουν την προσπάθειά μας θα πρέπει να τους μνημονεύουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ