ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ “ACCESS2MARKETS” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΘΕΒ

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει διαδικτυακή (μέσω zoom) ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Access2Markets», τη Δευτέρα 7 Ιουνίου (14.00-15.30). 

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας για τα εργαλεία της διαδικτυακής πύλης “Access2Markets”, η οποία έχει στόχο να διευκολύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν εμπορικά σε τρίτες χώρες και να αξιοποιήσουν το προτιμησιακό καθεστώς των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, όπως σχετικά με δασμολογικό καθεστώς, κανόνες καταγωγής, ειδικές απαιτήσεις τρίτων χωρών κ.λπ.

Στην έναρξη της ημερίδας, σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός

Ομιλητές της διαδικτυακής ημερίδας θα είναι η κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής η οποία θα παρουσιάσει την πλατφόρμα και θα αναλύσει τις εξαγωγικές δυνατότητες και προοπτικές των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ η κα Νίκη Κουμαδωράκη, Νομικός με ειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, θα παρουσιάσει διαδραστικά με πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής της διαδικτυακής πύλης.

Ο Επικεφαλής του Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Χατζηκαμαγιάννης θα αναφερθεί στην λειτουργία και τις δράσεις του Δικτύου ενώ η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Ελενα Καματέρη, στην υποστήριξη των επιχειρήσεων της υπηρεσίας «STHEV EXPORT WINNERS», η οποία για 30 και πλέον χρόνια συνεχίζει να στηρίζει της επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εξαγωγές ή θέλουν να εξάγουν, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και στη διεθνή ανάπτυξή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εδώ , ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν και την ιστοσελίδα του Συνδέσμου (https://www.sthev.gr/2021/06/01/access2markets_ekdilosi/)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ