ΣΤΟΥΣ “8” ΤΟΥ ROLAND GARROS ΜΕ ΕΠΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Ασταμάτητη δείχνει η Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο της Αμερικανίδας Σόφιας Κένιν που ήταν φιναλίστ στη περσινή διοργάνωση, στη φάση των «16», κερδίζοντας την με 2-0 σετ (6-1, 6-3) και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Είναι, μάλιστα, η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει να περάσει στους «8» σε τουρνουά Grand Slam, όπως αυτό που γίνεται στο Παρίσι και σε χωμάτινα γήπεδα. «Έχω μείνει άφωνη, θα δώσω τα πάντα για να μείνω μέχρι το τέλος. Θα απολαύσω τη στιγμή. Αγαπώ την Ελλάδα», υπογράμμισε η 26χρονη αθλήτρια.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά στο παιχνίδι επιβάλλοντας τον ρυθμό της απέναντι στην Κένιν και πήρε με ευκολία το πρώτο σετ καθώς προηγήθηκε με 4-0 για να φτάσει στο 6-1 και να προηγηθεί με 1-0 σετ.

Ίδιος σχεδόν ρυθμός από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και στο δεύτερο σετ όπου προηγήθηκε με 2-0 και 5-1 φτάνοντας εύκολα στη νίκη με 6-3 και με 2-0 σετ σε περίπου μία ώρα, προκρίθηκε για πρώτη φορά στη καριέρα της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Έχω μείνει άφωνη, θα δώσω τα πάντα για να μείνω μέχρι το τέλος»
Η 26χρονη τενίστρια είπε μετά τον αγώνα στην Μαριόν Μπαρτολί: «Εσύ το ξέρεις καλύτερα πώς είναι το συναίσθημα. Έχω μείνει άφωνη, είναι ένα από τα καλύτερά μου τουρνουά. Αγαπώ το Παρίσι, περνάω υπέροχα. Δεν θέλω να φύγω σύντομα και θα δώσω τα πάντα για να μείνω μέχρι το τέλος.

Απολαμβάνω το παιχνίδι μου και τις στιγμές στο court. Πήρα αυτοπεποίθηση μετά τον πρώτο αγώνα που έπαιξα πολύ καλά. Δεν με βασανίζει όταν είμαι στο γήπεδο. Ήμουν έτοιμη για μάχη σήμερα, ήρθα, έπαιξα και κέρδισα».

«Θα απολαύσω τη στιγμή. Αγαπώ την Ελλάδα»
Η Μαρία Σάκκαρη κατά την αποχώρηση της μετά τη νίκη της επί της Κένιν μίλησε και στην κάμερα της ΕΡΤ στην οποία είπε πως αποτελεί μεγάλη στιγμή για την ίδια η πρόκριση της στους «8» του Roland Garros, σημείωσε πως θα μπορούσε να παίξει ακόμα καλύτερα ενώ τόνισε πως θέλει να απολαύσει κάθε στιγμή μέχρι τέλους:

«Σίγουρα θα ακουστεί λίγο περίεργο έπαιξα καλά σε γενικές γραμμές όχι στο level που θα μπορούσα να παίξω, αγχώθηκα λίγο στη διάρκεια του δεύτερου σετ η αλήθεια είναι, αλλά το σημαντικό είναι ότι βρήκα τρόπο να κλείσω το ματς παρά το άγχος και το στρες. Είμαι χαρούμενη που για πρώτη φορά θα βρεθώ στα τα προημιτελικά και θα απολαύσω τη στιγμή».

-Είναι η πρώτη πρόκριση Ελληνίδας στα προημιτελικά;

«Είναι μια μεγάλη στιγμή και για μένα. Έχω καλά παραδείγματα από τους Έλληνες τενίστες, τη Λένα Δανιηλίδου και το Στέφανο Τσιτσιπά. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλη παράδοση στο τένις αλλά έχουμε μεγάλους πρωταθλητές».

-Έχει σημασία ποια αντίπαλο θα βρεις απέναντι σου. Υπάρχει κάτι που να σε φοβίζει ποια;

«Οχι. Θα το απολαύσω θα παίξω το τένις μου. Σε αυτό το σημείο που έχω φτάσει δεν θέλω να βάζω φοβίες και προσδοκίες στον εαυτό μου. Θα μπω να παίξω το παιχνίδι μου και εύχομαι όλα να πάνε καλά».

-Στην Ελλάδα γίνεται χαμός, στείλε ένα μήνυμα;

«Ξέρουν ότι την Ελλάδα την αγαπώ, ίσως είναι ο μεγαλύτερος λόγος που παίζω τένις μετά την οικογένεια μου φυσικά, τους οποίους επίσης αγαπώ και τους στέλνω την αγάπη μου που δεν είναι εδώ. Ειδικά την γιαγιά μου και τον παππού μου γιατί το Roland Garros έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους. Και ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που κάθονται και μας βλέπουν, είναι σημαντική η υποστήριξη τους».

-Ελπίζουμε να μείνεις όσο το δυνατόν περισσότερο στο Παρίσι;

«Έτσι ελπίζω και εγώ».

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ