8ΩΡΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΣΥΝΤΑΞΗ – ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Ανακοίνωση – κάλεσμα του συλλόγου υπαλλήλων δήμων του νομού Λάρισας για συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση την Πέμπτη

Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Να μην λείψει κανείς από την Πανελλαδική Απεργία στις 10 Ιούνη, είναι ώρα ευθύνης όλων μας, να αντισταθούμε στο νομοσχέδιο τερατούργημα, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ κατ΄ εντολή των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, για να μετατρέψουν κάθε χώρο δουλειάς σε εργασιακό γκέτο, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Επιχειρείται να γκρεμιστούν κατακτήσεις που βρίσκονται στην καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, γιατί είναι απαραίτητες για τη ζωή των εργαζομένων, την ξεκούραση, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Η διεκδίκηση, η κατοχύρωση και η υπεράσπιση του 8ωρου ήταν αφετηρία σε κάθε αγώνα, σε κάθε σύμβαση, σε κάθε μάχη μέσα στην ανειρήνευτη πάλη με τα αφεντικά στο άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Να μην το επιτρέψουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην αυριανή βάρδια των εργαζομένων, να μας καταργήσουν κατακτήσεις πολλών χρόνων, όπως το ωράριο εργασίας, το δικαίωμα να πληρωνόμαστε την υπερωρία, το δικαίωμα να αποφασίζουμε τον τρόπο, το χρόνο και την μορφή των διεκδικήσεων μας, χωρίς τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, που επιχειρούν να βάλουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο

Στις 10 Ιούνη να νεκρώσουν όλοι οι Δήμοι, κάθε χώρος δουλειάς.

Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, που επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων – δημόσιου και ιδιωτικού τομέα –  να καταργήσουν το δικαίωμα μας στην απεργία.

Η ελπίδα είναι στους ταξικούς αγώνες, σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και τους εκπροσώπους του, για μια κοινωνία, που θα υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες.

Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε:

  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.
  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
  • Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
  • Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πέμπτη 10 Ιούνη στις 10:00 το πρωί Κεντρική πλατεία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ