ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ SELF TESTS ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σημαντική είδηση «έβγαλε» η παρουσία του Θανάση Παπαθανάση, μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε πρωινή εκπομπή του OPEN. Ο φαρμακοποιός ενημέρωσε για την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσουν την δωρεάν διάθεση self test.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, τα φαρμακεία θα διαθέσουν τα τελευταία self test μέχρι τις 19 Ιουνίου ώστε να καλυφθούν οι μαθητές που θα δίνουν πανελλαδικές και θα πρέπει να λάβουν τότε τρία τεστ αυτοδιάγνωσης για την περίοδο των εξετάσεων.

Από εκεί και πέρα, όμως, τα self test θα υπάρχουν στα ράφια ωστόσο θα διατίθενται έναντι αντιτίμου..

Ο κύριος Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEN σημείωσε:«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου.

Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, πρόκειται για μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας» και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως η συμφωνία που υπήρχε ήταν για δύο μήνες και εκπνέει τις συγκεκριμένες ημέρες.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση ή επίσημη ενημέρωση.
Σημειώνεται ότι την αρχή έκανε από την προηγούμενη εβδομάδα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, ο οποίος σταμάτησε να χορηγεί δωρεάν self test από τις 7 Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ