ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ

Με την φράση «εκτιμώ πως η συζήτηση για τον Αχελώο είναι άσκοπη και επιζήμια» ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε από τη Λάρισα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στην μερική εκτροπή του Αχελώου, παρουσιάζοντας μάλιστα το τελικό κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία όπως τόνισε «αποδεσμεύει το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας».

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο μείζον θέμα των υδατικών πόρων που απασχολεί τη Θεσσαλία, σημειώνοντας την ανάγκη επίσπευσης έργων που κρίνονται αναγκαία για την επιβίωση του θεσσαλικού κάμπου.

«Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό της κατανάλωσης και αλλαγή του αρδευτικού μοντέλου», τόνισε, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να προχωρήσει η αδειοδότηση της Μεσοχώρας, ενώ αναφέρθηκε σε σειρά επαφών που είχε με τον διοικητή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κ. Παππά και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, κατά τις οποίες τέθηκαν σειρά ζητημάτων όπως η στελέχωση των υπηρεσιών, η πρόοδος των δασικών χαρτών, τα Σχέδια Προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, οι καταστροφές του «Ιανού», η κατάσταση των σεισμόπληκτων κλπ.

Ο κ. Φάμελλος στάθηκε ιδιαίτερα στα μεγάλα προβλήματα της ενεργειακής αναβάθμισης και της διαχείρισης των απορριμμάτων που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της της ηλεκτροκίνησης τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μεταρρύθμιση και αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η επίσκεψη του συνεχίστηκε με επαφές με αγρότες, ενώ νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθεί και το δημαρχείο Αγιάς, όπου και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αντ. Γκουντάρα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ