ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ – ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!

Δυναμική θα είναι αύριο η απάντηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Κέντρου, οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 1ο π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα πούνε ένα ξεκάθαρο “όχι” στο κυβερνητικό έκτρωμα, στην κατάργηση του 8ωρου και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες.

Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης το ΕΚΛ διοργανώνει προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί της Πέμπτης έξω από τα γραφεία του για μαζική κάθοδο στην πλατεία.

Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της διοίκησης ανέφεραν:

“Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τη πάλη μας. στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις πλευρές : «Ούτε λεπτό εφησυχασμός, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή». Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι.

Να ακυρώσουμε στην πράξη την άθλια συμπαιγνία κυβέρνησης-πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για να απονευρώσουν κάθε αντίδραση, κάθε αγωνιστική διάθεση απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνηση και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μήνες τώρα που η κυβέρνηση προετοίμαζε το έδαφος εκείνοι δεν έβλεπαν τον λόγο να κάνουν κάτι καθότι «δεν γνώριζαν τις προθέσεις της», «το περιεχόμενο του νομοσχεδίου» κα. Το τελευταίο διάστημα  παρότι ο υπουργός το έχει παρουσιάσει δεκάδες φορές στα διάφορα ΜΜΕ , η ίδια σκόπιμα μετέφερε την συνεδρίαση της Διοίκησης από μέρα σε μέρα, κωλυσιεργώντας κι αποφεύγοντας να πάρει απόφαση να οργανωθεί η οποιαδήποτε αντίδραση. Αφού κατέληξε πως  βλέπει «πάρα πολλά θετικά», «ότι παίρνει αλλαγές και βελτιώσεις» κάτω από την πίεση της δράση εκατοντάδων συνδικάτων, συνδικαλιστικών φορέων σε όλη την Ελλάδα, όλους αυτούς τους μήνες πρότεινε απεργία στις 10 Ιούνη διεκδικώντας να βελτιωθούν οι… «ανατροπές του αιώνα»! Αυτός είναι ο  ρόλος της  πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ως δεκανίκι της κυβέρνησης !

Απέναντι σε όλα αυτά παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας για να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Ακυρώνουμε τους σχεδιασμούς τους, κλιμακώνουμε την πάλη μας ! Παίρνουμε όλα τα μέτρα για μαζική, αποφασιστική απεργιακή απάντηση! Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις στον συνδικαλιστικό κίνημα να ριχτούν στην μάχη!

Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα!!!

Είναι ώρα ο καθένας μας, η καθεμιά μας να σκεφτεί και να πάρει θέση. Το σκύψιμο του κεφαλιού, η μείωση των απαιτήσεων και η σιωπηρή παράδοση των δικαιωμάτων δεν οδήγησε πουθενά. Κανένας συμβιβασμός δεν γλίτωσε κανέναν εργαζόμενο από τα χειρότερα . Όποιος είπε φτάνει που δουλεύω, η κατάληξη είναι να ζω μονάχα για να δουλεύω.

Η περίοδος που περνάμε είναι κρίσιμη! Οι εξελίξεις μας βάζουν όλους μπροστά σε μεγάλες ευθύνες. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά να πληρώσει ξανά η εργατική τάξη και ο λαός την κρίση τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα Σωματεία, να μη επιτρέψουν αυτή την νέα συνέχεια της επίθεσης σε βάρος μας”.

Συμμετοχή στην απεργία

Εν τω μεταξύ τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν πολλά σωματεία και συνδικάτα στο νομό Λάρισας:

Το συνδικάτο εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση Λάρισας ζητά να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς και καλεί κάθε σωματείο του κλάδου, κάθε συνδικαλιστή που αντιλαμβάνεται το αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου και την κρισιμότητα των στιγμών, να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις με μαζικές διαδικασίες, να αποφασίσει και να οργανώσει τον αγώνα.

“Στον πόλεμο που μας κήρυξαν η δύναμη μας είναι η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας!”, σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων, ιατρικών εργαστηρίων κ.λπ. αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνει πολλές ακόμα αντεργατικές ρυθμίσεις. Παρά την τεράστια προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας να παρουσιάσει το βάρβαρο νομοσχέδιο ως εκσυγχρονισμό, ο κόσμος της δουλειάς δεν πείθεται και θα παλέψει με αίτημα: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
Το Κλαδικό Σωματείο συμβάλει στην ανάπτυξη αγώνα και στον Κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας. Συμμετέχουμε στην Απεργία που θα γίνει για να απαιτηθεί η απόσυρση του νομοσχεδίου”.

Ο σύλλογος ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής τονίζει:

“Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο-τερατούργημα! Οργάνωση κι αγώνας για μόρφωση και ζωή. Να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας σαν δούλοι στον 21ο αιώνα!

Καταργείται το 8ώρο και θεσμοθετείται η 10ωρη (ή ακόμα και 12ωρη) εργασία. Διαλύεται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς. Ο εργαζόμενος καλείται να είναι και «διαθέσιμος» όποτε και όσο απαιτεί ο εργοδότης.

Η λεγόμενη «διευθέτηση» είναι ο νόμος 3986/2011 του ΠΑΣΟΚ, που διατήρησε και επέκτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. με την 12ωρη εργασία στους νοσοκομειακούς γιατρούς) και τώρα η ΝΔ έρχεται να την απογειώσει.
Η αύξηση του ωραρίου, το 2013 στους καθηγητές, ήρθε λίγο μετά τη νομοθέτηση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το 2011.

Κανένας εφησυχασμός. Η απόκρουση της επίθεσης είναι υπόθεση όλων μας”.

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της βιοπάλης να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 10 Ιούνη στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 10 π.μ. και να παλέψουν μαζί ενάντια στα σχέδια που τσακίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ