ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 90 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα παράπονα πολιτών αναφορικά με τα έργα του ΣΒΑΚ στη συμβολή της 28ης Οκτωβρίου με την Ιουστινιανού που μετέφερε στο σώμα η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Ρ. Καραλαριώτου και το ψήφισμα που αφορά στην ανανέωση των συμβάσεων 90 εργαζομένων σε Κ.Υ και ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ που πρότεινε η ΛΑΣΥ διά του εκπροσώπου της Γ. Παναγιώτου απασχόλησαν το απόγευμα της Τρίτης τη συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου Λαρισαίων.

Ένα παρτέρι που δυσχεραίνει την κίνηση των πεζών βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, με τον δημαρχεύοντα Γ. Σούλτη να αντιδρά χαρακτηριστικά αναφέροντας πως «τρώει ξύλο όσο γίνονται τα έργα εκεί», ενώ όπως ενημέρωσε το σώμα το ζήτημα τέθηκε στους μελετητές που επιμένουν πως επειδή στο σημείο υπάρχει ποδηλατοδρόμος θα πρέπει ο πολίτης να οδηγηθεί από τις διαβάσεις, οι οποίες είναι στην Ιουστινιανού, προσθέτοντας πάντως πως σε περίπτωση που την κίνηση δυσχεραίνουν τραπεζοκαθίσματα θα υπάρξει παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ το θέμα θα επανεξετασθεί.

Σημειώνεται πως τα προβλήματα εφαρμογής του ΣΒΑΚ είχε θέσει με ερώτηση εκτός ημερήσιας διάταξης και ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν», που επέλεξε τελικά να μην προχωρήσει σχετική συζήτηση λόγω απουσίας του δημάρχου από τη συνεδρίαση.

ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Πρόταση ψηφίσματος για την ανανέωση των συμβάσεων 90 εργαζομένων στην καθαριότητα και τη φύλαξη στα Κ.Υ και τις ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ έφερε στο σώμα ο εκπρόσωπος της ΛΑΣΥ Γ. Παναγιώτου, τονίζοντας πως μπορεί να αξιοποιηθεί σχετική τροπολογία προκειμένου οι άνθρωποι να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Οι ήρωες της πρώτης γραμμής όπως όλα δείχνουν θα πάρουν την άγουσα, καθώς πρόθεση της 5ης ΥΠΕ είναι οι θέσεις να στελεχωθούν από εργολαβικές εταιρείες», ανέφερε ο κ. Παναγιώτου, ενώ η πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε θα απασχολήσει συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής, που ορίστηκε για το μεσημέρι της Τετάρτης, με στόχο την έκδοση ομόφωνης απόφασης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ