ΣΤΟ «POWERPOOR» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η 1η Διαδικτυακή Συνάντηση του προγράμματος

Ο Δήμος Ελασσόνας, ως μέλος του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», συμμετείχε στην 1η Διαδικτυακή Συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «POWERPOOR», το οποίο χρηματοδοτείται από το HORIZON 2020, με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων υποστήριξης των ενεργειακά ευάλωτων πολιτών και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Την τηλεσυνάντηση διοργάνωσε η «Βιώσιμη Πόλη», προκειμένου να παρουσιάσει μέσω του Γενικού Διευθυντή κ. Ιωάννη Γεώργιζα και των συνεργατιδών κ. Ανθής Γκεσούλη και Νικολέττας Μανέτα τις δράσεις της στον κύριο τομέα δραστηριοποίησής της, που είναι η ευαισθητοποίηση και παροχή τεχνογνωσίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες Δήμους, με την παρουσίαση των στόχων, του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και την εφαρμογής των νέων προγραμμάτων στήριξης των ενεργειακά ευάλωτων πολιτών σε τοπικό επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι της Βιώσιμης Πόλης, σημείωσαν ότι στις 8 πιλοτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αναπτυχθούν τα προγράμματα στήριξης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, οι ενεργειακά φτωχοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μέσω ενός πλαισίου που θα περιλαμβάνει Ημερίδες Ενημέρωσης, Τοπικά Γραφεία Ενεργειακής Φτώχειας και τεχνολογικά εργαλεία, τα οποία θα ενσωματωθούν στην Εργαλειοθήκη Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας.

Παράλληλα θα ενθαρρύνονται  στην αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, όπως η ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων, η ανάπτυξη συνεργασιών, η συλλογική χρηματοδότηση κ.α.. Οι συμμετέχοντες Δήμοι αναμένεται να ενισχυθούν και μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων για την περαιτέρω ενίσχυση του τοπικού πλαισίου καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας.

Στην Διαδικτυακή Συνάντηση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Δήμων Ερέτριας, Θηβαίων, Ιεράπετρας, Καλαμάτας, Κορινθίων, Λεβαδέων, Μεσσήνης, Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, Φλώρινας και Χάλκης, ενώ τον Δήμο Ελασσόνας εκπροσώπησε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ρόκκου Αικατερίνη. Παρουσιάστηκαν στοιχεία για τους ευάλωτους ενεργειακά πολίτες σε τοπικό επίπεδο, αλλά και τις προσδοκίες, σχετικά με τα οφέλη για την κοινότητα, από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ