ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!

Ο Συντονισμός Διαλόγου και Κοινής Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων καλεί σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 10ης  Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να μην περάσει το νομοσχέδιο του εργασιακού Μεσαίωνα που προωθούν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΕΒ, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές μαζί με την ΕΕ.

Η πολιτική αυτή μπορεί και θα καταργηθεί στην πράξη με ενωτικούς αγώνες διαρκείας από ένα ανασυγκροτημένο, ταξικό εργατικό κίνημα και τη λαϊκή δράση. Που με τη συμβολή μίας ασυμβίβαστης και νικηφόρας Αριστεράς και μιας νέας κομμουνιστικής προοπτικής μπορούν να επιβάλουν ρήγματα και κατακτήσεις. Να υπερασπίσουν το 8ωρο, να επιβάλουν συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, σταθερές σχέσεις και μια ριζική μείωση του χρόνου εργασίας για όλους και όλες. Να δημιουργήσουν ένα μαχητικό, ταξικό, ενωτικό και δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα πετάξει στα ντουλάπια της Ιστορίας τους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και του ελεύθερου συνδικαλισμού, μαζί με τη γραφειοκρατία των συνδικάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά σε αυτό τον αγώνα, γιατί ενώ απορρίπτει το νομοσχέδιο και επιτίθεται λεκτικά στο νεοφιλελευθερισμό, σαν κυβέρνηση ακολούθησε τον ίδιο δρόμο και τώρα συνομιλεί με τον ΣΕΒ και την εργοδοσία. Οι υποσχέσεις του αποτελούν «ωραία λόγια» χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για το ΚΙΝΑΛ.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία δεν απορρίπτει καν στο σύνολό του το νομοσχέδιο και υπηρετεί εδώ και καιρό την ταξική συνεργασία με την εργοδοσία και συμπορεύεται με την Κυβέρνηση, αναγκάστηκε να προκηρύξει την απεργία, αλλά δεν μπορεί να οργανώσει αυτό τον μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα. Ο συνδικαλισμός που υπηρετεί στενά κομματικές επιδιώξεις, αδυνατεί να εκφράσει τις νέες ανάγκες και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο αναρχοσυνδικαλισμός δεν προσφέρει πολιτική προοπτική στο μαζικό κίνημα.

Η νέα προοπτική στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αρχίζει να εμφανίζεται, με δυσκολίες και αντιφάσεις, αλλά μπορεί και πρέπει τώρα να κάνει τα αναγκαία βήματα.

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  με τα μαχόμενα συνδικάτα, τις ταξικές κινήσεις και τους μαζικούς φορείς που εκφράζουν αυτή την προοπτική και τη θέληση για κλιμάκωση του αγώνα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Πέμπτη 10 Ιούνη στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας στις 10 Π.Μ. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ