«ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ» Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟΥ

Σφιχτό το πρόγραμμα και ιδιαιτέρως φορτωμένη η ατζέντα του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου, που επισκέφθηκε τη Λάρισα έχοντας σειρά επαφών με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και τον δήμαρχο Λαρισαίων, αλλά και την Αγιά όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και αυτοδιοικητικούς, μη χάνοντας την ευκαιρία να επισκεφθεί και το Μεταξοχώρι.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Η στελέχωση των υπηρεσιών, η ανάγκη προσλήψεων και ψηφιακού εξοπλισμού, η πρόοδος των δασικών χαρτών, τα έργα δασοπροστασίας και η πρόληψη δασικών πυρκαγιών, ηχωροθέτηση έργων ΑΠΕ και οι εντάσεις σε περιοχές προστασίας, υψηλής παραγωγικότητας και σε περιοχές βόσκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας Κώστα Παππά και τη διευθύντρια Δασών Ζωή Φτίκα, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην πρόοδο των έργων υδατικών πόρων, όπου εντοπίστηκαν σημαντικές καθυστερήσεις πού εντείνουν το έλλειμμα στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επισημάνθηκε η ανάγκη αναθεώρησης του σχεδιασμού υδατικών πόρων και των σχεδίων πρόληψης κινδύνου πλημμύρας με βάση τα νέα κλιματικά δεδομένα και τη μελέτη προσαρμογής στην κλιματική κρίση, που επείγει να ενσωματωθεί στο θεσμικό πλαίσιο και στις δράσεις όλων των περιφερειών.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σημαντικές οι επαφές και στο δημαρχείο της Λάρισας, όπου και στο πλαίσιο της συνάντησης με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη έγιναν αναφορές στην καθυστέρηση του χωροταξικού σχεδιασμού και την ανάγκη στελέχωσης των ΟΤΑ και των ΦΟΔΣΑ, ενώ  συζητήθηκαν ακόμη καυτά θέματα της αυτοδιοίκησης όπως η διαχείριση του νερού και η βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ, η απουσία εξοπλισμού και δράσεων ανακύκλωσης, η εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια, αλλά και η «ναρκοθέτηση» των ενεργειακών κοινοτήτων που επιχειρεί η κυβέρνηση.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΑΣ

Σε συνάντηση με τον δήμαρχο Αγιάς Αντ. Γκουντάρα συζητήθηκαν ο σχεδιασμός για την τοπική ανάπτυξη και το αγροτικό εισόδημα, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην στελέχωση και χρηματοδότηση των ΟΤΑ, τα τοπικά έργα για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων και η χωροθέτηση έργων ΑΠΕ, ιδιαίτερα στις περιοχές “Natura 2000”.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Φάμελλου και στο Μεταξοχώρι, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εθελοντές, αυτοδιοικητικούς και στελέχη ΚΟΙΝΣΕΠ και πολιτιστικών συλλόγων, με τον Τομεάρχη να δηλώνει ενθουσιασμένος για τις δράσεις που αναπτύσσουν στηρίζοντας την τοπική παραγωγή, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τον οικοτουρισμό και την αναβίωση της μεταξοκαλλιέργειας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ