ΛΑΡΙΣΑ: ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζικό συλλαλητήριο του ΕΚΛ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ

«Πάγωσε» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας και στη Λάρισα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που πραγματοποίησαν την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην κεντρική πλατεία, στην οποία συμμετείχε και το Ν.Τ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Κάνοντας λόγο για έκτρωμα και αντεργατικό τερατούργημα που πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων οι συνδικαλιστές ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γιάννης Σκόκας, τόνισε πως «έχουμε υποχρέωση το 8ωρο και τα δικαιώματα που μας κληροδότησαν οι γονείς μας να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας».


«Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δεν θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας. Σήμερα στέλνουμε το μήνυμά μας στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους που τόλμησαν να φέρουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα στη Βουλή: Να το πάρουν τώρα πίσω!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΛ.

Νωρίτερα χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Κ. Ζαχαράκης, πρόεδρος του 15μελούς του 7ου ΕΠΑΛ, Αν. Χατζηβασίλη, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου της ΣΕΥΠ, Π. Κάτσιου, εκ μέρους των συμβασιούχων της 5ης ΥΠΕ, Στ. Τσικριτσής, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Γ. Καραβίδας, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και Κ. Λαρίσης, από το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με δυναμική σε παλμό και συμμετοχή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, η οποία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο, όπου έγινε κάλεσμα για συνέχιση και κλιμάκωση της δράσης, για να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ//ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com