ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ: ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Μαζική σύσκεψη της ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, η σύσκεψη που οργάνωσε η ΚΟΒ Τσαριτσάνης, στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος που πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο σε όλη τη χώρα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Στη σύσκεψη μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος στάθηκε στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «σε συνθήκες τεράστιας ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, της γνώσης και της επιστήμης, της παραγωγικότητας της εργασίας, που επιτρέπουν στην επιστήμη να φτιάχνει εμβόλια για μια πανδημία σε λιγότερο από ένα χρόνο, που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι άνθρωποι να δουλεύουν λιγότερο και να απολαμβάνουν περισσότερα, η κυβέρνηση οδηγεί τα δικαιώματα 135 χρόνια πίσω, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που άνοιξαν αυτόν το δρόμο. Φέρνουν την κατάργηση του 8ωρου και τη μεγαλύτερη παρεμπόδιση της δράσης των συνδικάτων. Γιατί παρά την υποχώρηση του εργατικού κινήματος, υπάρχουν σταθερά σημεία αναφοράς από τα οποία μπορεί να οργανωθεί η πάλη, να διεκδικηθούν αιτήματα με βάση τις εργατικές ανάγκες.

Αυτές οι σταθερές είναι το 8ωρο και ορισμένα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Όπου και σήμερα υπάρχουν ισχυρά ταξικά συνδικάτα, όπου υπάρχει η πρωτοπόρα δράση των μελών του ΚΚΕ, μπαίνουν εμπόδια στην εργοδοτική επιθετικότητα. Γι’ αυτό οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, έχουν βάλει στο στόχαστρο να πλήξουν τη δράση των συνδικάτων που υπερασπίζονται τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων». 

Σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας τόνισε πως, «η δράση του ΚΚΕ, αποκάλυψε ότι κριτήριο της διαχείρισης της πανδημίας, ήταν και είναι η εύρυθμη λειτουργία του καπιταλισμού. Κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, στα ΜΜΜ στις μεγάλες πόλεις που στοιβάζονται σαν σαρδέλες οι επιβάτες, μεγάλη καθυστέρηση στον εμβολιασμό, ενώ διαλαλούσαν ότι στα μέσα Ιούνη θα έχουν φτάσει στο 70%, ενώ είναι στο 25% με μία δόση και άλλο 10% περίπου και με τις δυο δόσεις εμβολιασμένοι. Η διεθνής, μάλιστα, δυσκολία του καπιταλισμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, φανέρωσε ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο, οφείλεται συνολικά στην αντιμετώπιση της υγείας ως εμπορεύματος (βλέπουμε το τι γίνεται με τα εμβόλια), στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε πως «φτιάχτηκε από την ΕΕ, για να βοηθήσει τους καπιταλιστές σε Ευρώπη και Ελλάδα, να ανακάμψουν από τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση που ξέσπασε πριν από την εκδήλωση της πανδημίας, η οποία απλά την επιτάχυνε. Η νέα οικονομική κρίση προέκυψε από την “κανονικότητα” του καπιταλιστικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι από την πανδημία και κανένα μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού από όποια κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωσή της».

Ειδική αναφορά έκανε στη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ, επισημαίνοντας πως «αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό μας και τους άλλους λαούς έχουν την ίδια αιτία με τα άλλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, το καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, πολέμους, νεκρούς και πρόσφυγες για τα κέρδη των μονοπωλίων και αποδεικνύουν τα ψέματα που καλλιεργούν επί δεκαετίες και τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ότι αν η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ και τα έχει καλά με τις ΗΠΑ, αυτό θα προστάτευε τα σύνορα και θα απέτρεπε τον κίνδυνο του πολέμου. Σήμερα χρεοκοπεί με πάταγο αυτή η θέση, με βάση την οποία γέμισαν την Ελλάδα αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, όπως στην 110 Π.Μ. της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, κ.α, έστειλαν στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, πληρώνουν κάθε χρόνο 4 δισ. ευρώ για το ΝΑΤΟ και προχωρά η κυβέρνηση στην αγορά νέων εξοπλισμών (πολεμικά αεροπλάνα, καράβια, οπλικά συστήματα) από χώρες του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Γαλλία, κ.λπ.) για να αντιμετωπίσουμε μια άλλη σύμμαχη χώρα στο ΝΑΤΟ (Τουρκία), αλλά και για να συμμετάσχουν σε ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων, που καλείται να πληρώσει ο λαός».

Κλείνοντας τόνισε πως «το ΚΚΕ πρωτοστατεί για να δυναμώσει ο δρόμος της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο και τόπο κατοικίας. Γιατί δυνατός λαός είναι ο οργανωμένος εργαζόμενος λαός στα συνδικάτα, στους αγροτικούς συλλόγους, στα σωματεία των επαγγελματιών και στους άλλους μαζικούς φορείς με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Ο σοσιαλισμός είναι η σύγχρονη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ο σοσιαλισμός μπορεί να κάνει πράξη τα όνειρα των εργατών και της νεολαίας. Γιατί μπορεί να απελευθερώσει και να αναπτύξει κεντρικά σχεδιασμένα όλες τις οικονομικές, κοινωνικές και επιστημονικές δυνατότητες που καταπιέζει το σημερινό σύστημα. Αυτή την προοπτική σαλπίζει μόνο το ΚΚΕ, και έχουν κάθε συμφέρον να ακολουθήσουν η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νέα γενιά».

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com