ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που επισκέφθηκε σήμερα τα νοσοκομεία της πόλης

Σημαντικότατες ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία ΜΕΘ Παίδων και Κέντρου αντιμετώπισης αγγειακών εγκεφαλικών παθήσεων έκανε από τη Λάρισα και στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.

Εξερχόμενος σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε τη δρομολόγηση των δύο μονάδων, τονίζοντας πως θα προχωρήσει άμεσα η σύστασή τους και η προκήρυξη θέσεων, όπως και η αγορά του απαιτούμενου τεχνολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων.

«Με τη συνδρομή προγραμμάτων ΕΣΠΑ στοχεύουμε να εκσυγχρονίσουμε το ΕΣΥ, μετά και την εμπειρία της πανδημίας», ανέφερε, προσθέτοντας πως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας «θα μείνουν προίκα» στα νοσοκομεία.

Εκτιμώντας πως οι εμβολιαστικοί ρυθμοί στην Π.Ε Λάρισας είναι ικανοποιητικοί ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε πως «η πανδημία δεν έχει τελειώσει», καλώντας όλους να δρομολογήσουν τον εμβολιασμό τους και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας και υγιεινής προκειμένου να κερδηθεί η μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφθηκε ακόμη το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το ΕΚΑΒ, επικεντρώνοντας στην πορεία των εμβολιασμών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την στήριξη του ΕΣΥ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ