ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

Ερώτηση του Βασίλη Κόκκαλη προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ανάληψη καθηκόντων των δεκατεσσάρων επιτυχόντων του ΟΚΑΝΑ που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Στην ερώτησή του επίσης, ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά ακριβές χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψή τους.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Κύριε Υπουργέ, στις  27/11/2020 με Αρ. Πρωτ.: 43764  δημοσιεύθηκε  από τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, η εκδήλωση ενδιαφέροντος πρόσληψης 14 ατόμων   με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με τίτλο «Επιχορήγηση ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία Δικτύου Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» με Κωδικό ΟΠΣ 5044900 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2014-2020».

Η Πράξη αποτελείται από 7 Υποέργα: Υποέργο 1: «Ίδρυση και λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου ΠΚ) στον όλο» Υποέργο 2: «Μίσθωση ακινήτου για την ίδρυση και λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου στον όλο» Υποέργο 3: «Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης» Υποέργο 4: «Ίδρυση και λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης στην Λάρισα» Υποέργο 5:«Μίσθωση ακινήτου για την ίδρυση και λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης στην Λάρισα» Υποέργο 6 : «Δαπάνες εξοπλισμού και διαμόρφωσης χώρου για την ίδρυση και λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου στον Βόλο» Υποέργο 7: «Δαπάνες εξοπλισμού και διαμόρφωσης χώρου για την ίδρυση και λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης στην Λάρισα».

Στις 12/02/2021 αναρτήθηκε  στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ ο οριστικός  πίνακας κατάταξης της υπ.αρ. 43764/27.11.2020 εκδήλωση ενδιαφέροντος πρόσληψης.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου είχαν αποσταλεί από τους δεκατέσσερις (14) επιτυχόντες της 5ης ΥΠΕ τα δικαιολογητικά και οι υπεύθυνες δηλώσεις για την αποδοχή του διορισμού τους. Και ενώ οι επιτυχόντες έχουν προσκομίσει όλα τα κατά -νόμο- δικαιολογητικά και έγγραφα εν τούτοις δεν έχουν κληθεί έως σήμερα να υπογράψουν την σχετική σύμβαση πρόσληψης προκειμένου να αναλάβουν άμεσα καθήκοντα.

Επειδή ο ΟΚΑΝΑ στερείται του εξειδικευμένου προσωπικού και οι ανάγκες του οργανισμού είναι μεγάλες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Ποιοι είναι οι λόγοι της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην ανάληψη καθηκόντων των δεκατεσσάρων (14) επιτυχόντων αρμοδιότητας 5ης ΥΠΕ;

Ποιο είναι το άμεσο και ακριβές χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη και απασχόληση αυτών;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ