ΟΙ ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την απεργία της 10ης Ιουνίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με αφορμή την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου, συγχαίρει δημόσια τα μέλη του, αλλά και τα μη μέλη, για την καθολική συμμετοχή τους στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επαρχιακών εφημερίδων, των τηλεοπτικών καναλιών, των ραδιοφώνων και των ενημερωτικών ιστοσελίδων που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση, καταδεικνύοντας ότι οι συνάδελφοι, έχουν αντιληφθεί τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν με την ψήφιση και εφαρμογή του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο συνθλίβει δικαιώματα των εργαζόμενων που αποκτήθηκαν με αγώνα και αίμα.

Οι γνωστές μοναδικές «παραφωνίες» απεργοσπασίας από εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους παραδίδονται στην κρίση των τοπικών κοινωνιών. Όσο κι αν θέλουν να αποτινάξουν τη ρετσινιά του απεργοσπάστη αυτή πάντα θα τους ακολουθεί.
Είναι σχεδόν οι ίδιοι που και στις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου προέβησαν στις ίδιες συμπεριφορές και τώρα ζητούν βοήθεια για να λύσουν τα προβλήματα που τους είχαμε επισημάνει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με αφορμή τις συμπεριφορές αυτές θα αποταθεί σε όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο η λειτουργία αυτών των ΜΜΕ είναι νόμιμη, αν απασχολούνται δημοσιογράφοι και με ποιες συνθήκες, αλλά κι αν αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σε κύρια και  επικουρικά ταμεία, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο κλάδος άλλωστε γνωρίζει ότι είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να αποκαλούνται, εκδότες και δημοσιογράφοι, χωρίς όμως να έχουν καμία υποχρέωση προς την πολιτεία, τις Ενώσεις Συντακτών και τους εργαζομένους.
Δυστυχώς ισχύει στο ακέραιο η φράση ότι «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις» και στο χώρο των ΜΜΕ οι «αλεξιπτωτιστές» συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Τα ΜΜΕ που λειτούργησαν, κατά τη διάρκεια της απεργίας, ήταν τα εξής:

Εφημερίδα Νέος Αγών, Εφημερίδα Συνείδηση, Εφημερίδα Λαμιακός Τύπος, Δυτικά FM, Ράδιο Αντέννα Σταρ (Δυτικής Ελλάδα), Fm radio & Fm1.gr sinidisi.gr, agriniotimes.gr, karvasaras.gr, aixmi-news.gr, trikalavoice.gr, trikalain.gr, ilamia.gr, tameteora.gr, thessaliatv.gr, karditsalive.net, lamianow.gr, Mag24.gr, Thenewspaper.gr (με ανακοίνωση ότι συμμετέχει στην απεργία, αλλά αναρτώντας θέματα) και ο γνωστός  παραγωγός- καθηγητής στο Ράδιο Βέρα Βόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ