ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Αναφορά με τα αιτήματά τους κατέθεσε η Στ. Μπίζιου

«Οι καλλιέργειες δημητριακών στην Ελασσόνα υπέστησαν μεγάλες ζημίες από τους παγετούς του Φεβρουαρίου και του Απριλίου 2021 αλλά και από τις υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν», τονίζει σε αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Η κα Μπίζιου αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του “Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής – Ένωσης Ελασσόνας” κ. Θανάση Στούπα για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, ζήτησε την ενίσχυση των παραγωγών μέσω των προγραμμάτων De Minimis, αφού ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αφήνει περιθώρια για αποζημίωσή τους. Οι ζημιές κυμαίνονται σε ποσοστό 60% έως 100% της παραγωγής, σημειώνει η κα Μπίζιου, γεγονός που σημαίνει μεγάλη απώλεια εισοδημάτων για αυτούς τους καλλιεργητές.

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει δείξει μέχρι σήμερα πως μεριμνά για κάθε πληττόμενο αγρότη. Είμαι βεβαία ότι ο Υπουργός θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για ικανοποίηση του αιτήματος των παραγωγών δημητριακών της Ελασσόνας», δήλωσε η Λαρισαία βουλευτής.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com