ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ SILVER ALERT ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Περίσσευε η αγανάκτηση των αγροτών για τις σημαντικές καθυστερήσεις που καταγράφονται όσον αφορά στις αποζημιώσεις τους από τον παγετό, ενώ μέλη της ΕΟΑΣΝΛ παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ αλλά και… silver alert για τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων του Τυρνάβου, των Φαρσάλων, της Αγιάς, της Ελασσόνας κλπ., που όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρ. Μαρούδας «δυο μήνες τώρα ακούνε μόνο υποσχέσεις και πλέον βρίσκονται σε απόγνωση».

«Οι προκαταβολές δεν έχουν δοθεί, την ώρα που ούτε οι εκτιμήσεις προχωρούν ικανοποιητικά», ανέφερε ο κ. Μαρούδας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και για το ζήτημα των εργατών γης, αφού η σχετική ΚΥΑ θα υπογραφεί στις 15 Ιουνίου «ενώ προϊόντα σαπίζουν στα δέντρα».

Οι αγροσυνδικαλιστές ζητούν άμεσες προκαταβολές και αποζημιώσεις στο 100%, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και ενίσχυσή του με προσωπικό προκειμένου να «τρέξουν» οι εκτιμήσεις, όπως και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, επιμένοντας παράλληλα σε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μ. Βορίδη.

«Εδώ και πάνω από 1,5 μήνα επιδιώκουμε συνάντηση μαζί του, στο τέλος θα εκδώσουμε… silver alert», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρ. Μαρούδας, υπογραμμίζοντας πως το συλλαλητήριο της 16ης Ιουνίου θα αποτελέσει την αρχή νέων κινητοποιήσεων για την αγροτιά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ