ΤΟ ΚΚΕ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΑΣΑΔιτες ΤΟΝ ΜΑΗ ΤΟΥ 1944

Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Αμπελώνα για να τιμήσει τους φονευθέντες πατριώτες το Μάη του 1944, από τους Γερμανούς και τους ΕΑΣΑΔιτες διοργανώνει σήμερα Σάββατο 12/6 στις 7.30 μ.μ. εξέδωσε η ΚΟΒ Αμπελώνα του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της οργάνωσης αναφέρονται τα εξής:

“77 χρόνια μετά τα γεγονότα του Μάη 1944 στον Αμπελώνα, το ΚΚΕ τιμά τους εκτελεσθέντες Αμπελωνίτες αγωνιστές με τον τρόπο που τους αξίζει, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο μετερίζι

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, αλλά ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΟΒ Αμπελώνα, προκειμένου να μάθουν την ιστορική αλήθεια.

Απέναντι στην ψευδεπίγραφη “εθνική ομοψυχία” που επικαλούνται οι εκμεταλλευτές του λαού, η ιστορία διδάσκει ότι και το 1940 και τα μετέπειτα χρόνια από τη μια μεριά υπήρχε η πλειοψηφία του λαού, που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, υπήρχε το ΚΚΕ, που ήταν ο βασικός εμπνευστής, καθοδηγητής και αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης, που έδωσε σε αυτόν τον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του. Από την άλλη υπήρχε η αστική τάξη και οι πολιτικές της δυνάμεις, οι οποίες άλλες συνεργάστηκαν ανοιχτά με τον κατακτητή, άλλες διέφυγαν στο εξωτερικό κι άλλες, λιγοστές, οργάνωσαν αντιστασιακές ομάδες, με την καθοδήγηση των Βρετανών, έχοντας τα μάτια τους στραμμένα στις μεταπολεμικές εξελίξεις για τη σταθεροποίηση της αστικής εξουσίας και την υπονόμευση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.

Σήμερα, ως “εθνικός στόχος” προβάλλεται η διαχείριση της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της πανδημίας σε βάρος του λαού, των αναγκών και των δικαιωμάτων του. Παράλληλα προβάλλεται σαν “εθνική υπόθεση” η στρατηγική της άρχουσας τάξης για πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στην περιοχή.

Οι θυσίες στην πάλη, ο μαζικός λαϊκός ηρωισμός θα φέρουν αποτέλεσμα: Μια καλύτερη ζωή. Για να κάνει ο λαός κουμάντο στον πλούτο που παράγει, με την εξουσία στα χέρια του, χωρίς μονοπώλια και εκμεταλλευτές”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ