ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση της Γραμματεία νομού Λάρισας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα με ευθείες βολές κατά συγκεκριμένου συνδικαλιστή, μέλους των ΕΑΚ, των ΣΥΝΕΚ και της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα ν. Λάρισας καταγγέλλει τον Αντιπρόεδρο του ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας (στέλεχος της ΕΑΚ), ο οποίος παράλληλα είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας (εκπροσωπώντας τις ΣΥΝΕΚ 2) καθώς και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ν.Λάρισας (συντασσόμενος με το μη αγροτικό μπλοκ του κόμματος), για την απαράδεκτη και πρωτοφανή, για τα συνδικαλιστικά δεδομένα της πόλης ,δήλωσή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε το ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας ενόψει της απεργίας της 10ης Ιουνίου, σε αμφιθέατρο σχολείου της Λάρισας.

Το συγκεκριμένο συνδικαλιστικό –κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ,θολωμένος από τις κομματικές του επιδιώξεις, ξεστόμισε αυτολεξεί τα εξής: «όσα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων σωματείων δεν απεργήσουν ,θα τους καταγράψουμε και θα ανακοινώσουμε τα ονόματά τους!!!!», αφήνοντας άναυδους όσους παραβρίσκονταν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Δυστυχώς ,για αυτόν ,το ακροατήριο καταδίκασε σύσσωμο τη συγκεκριμένη απειλητική, χαφιεδίστικη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του, θεωρώντας πως τέτοιες στάσεις θίγουν και πληγώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο παλεύει ,σε δύσκολες συνθήκες ,για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η δράση των καταδοτών έχει στιγματίσει την Ελληνική ιστορία και έχει καταδικαστεί από το δημοκρατικό λαό μας.

Η Δημοκρατία που πρεσβεύει ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής-κομματικό στέλεχος-εκπαιδευτικός ,δεν είναι αυτή που επιθυμούν οι πολίτες αυτής της χώρας.
Είναι θέμα χρόνου οι εξπέρ του διχασμού, της πόλωσης και των απειλών ,να οδηγηθούν στην απαξίωση και την περιφρόνηση ,από όσους προάγουν το συνδικαλιστικό πολιτισμό και σέβονται την αντίθετη άποψη.

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι ξεκάθαρα:

Το συγκεκριμένο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε απουσιολόγιο απεργοσπαστών και την περίοδο 2015-2019; Εξυπακούεται πως όχι βέβαια,καθότι αυτός και οι σύντροφοί του βρίσκονταν σε συνδικαλιστική αγρανάπαυση όλη εκείνη την περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ν. Λάρισας (οι έχοντες την πλειοψηφία τέλος πάντων) συμφωνεί με την τακτική του συγκεκριμένου στελέχους του; Περιμένουμε να την καταδικάσει. Σε διαφορετική περίπτωση την ασπάζεται και την υιοθετεί. Προφανώς ,σε αυτή την περίπτωση, οδηγούμαστε σε πολιτικά και συνδικαλιστικά ήθη άλλων εποχών. Οι εποχές όμως των απειλών και του εκφοβισμού συνδικαλιστικών στελεχών έχουν παρέλθει. Κανείς δεν είναι πλέον απροστάτευτος από κομματικούς εγκάθετους, από όπου και αν προέρχονται αυτοί.

Το συγκεκριμένο άτομο θα κάνει πράξη όσα δήλωσε; Θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα όσων δεν απήργησαν; Σε διαφορετική περίπτωση ,το στέλεχος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΑΚ και των ΣΥΝΕΚ (είναι πολλά τα καρπούζια!) ,οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Είναι κρίμα που μία στιγμή ανευθυνότητας και κομματικού φανατισμού στιγματίζει το πολύπαθο συνδικαλιστικό κίνημα ,ειδικά τέτοιες εποχές που βάλλεται πανταχόθεν (από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών).

Υ.Γ.(1): Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα ν. Λάρισας ,παρά την αγανάκτηση αρκετών στελεχών διαφόρων παρατάξεων ,επέλεξε να καταγγείλει το συγκεκριμένο πρωτοφανές γεγονός, μετά τη γενική απεργία της 10ης Ιουνίου, σεβόμενη την προσπάθεια για επιτυχία της.

Υ.Γ.(2): Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα ν. Λάρισας για την έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων εργαζομένων, εφόσον κριθεί απαραίτητο , θα επανέλθει.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com