ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Τις ευχές τους στους υποψηφίους των Πανελλαδικών που ρίχνονται από αύριο στη μάχη των εξετάσεων στέλνουν με μηνύματά τους αυτοδιοικητικοί, βουλευτές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και παρατάξεις. Πιο συγκεκριμένα:

Μ. Χαρακόπουλος: Υπό ιδιαίτερες συνθήκες οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις 

«Καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές μας που λαμβάνουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες διεξάγονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, η σκληρή εργασία που καταβλήθηκε στα χρόνια που προηγήθηκαν θα αποτυπωθούν τώρα και στην απόδοση που θα έχει η κάθε μία και ο κάθε ένας. Είναι αλήθεια ότι από το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό και η πορεία που θα χαράξει ο κάθε υποψήφιος για το μέλλον του. Να θυμούνται, όμως, όλοι ότι η ζωή δεν δίνει μόνον μια ευκαιρία, αλλά πάρα πολλές, και ότι η δοκιμασία των εξετάσεων είναι μόνον μία από αυτές». Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμά του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ακόμη στο μήνυμά του ότι «οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από τον Μάρτιο του 2020 ήταν αναγκασμένοι να κάνουν μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής τους μέσω του διαδικτύου. Αφενός αυτό κατέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και τη μεγάλη προσαρμοστικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος. Αφετέρου, όμως, αποστέρησε ένα σημαντικό τμήμα της αναντικατάστατης δια ζώσης εκπαίδευσης στις αίθουσες διδασκαλίας. Για τον λόγο αυτό, ελπίζουμε ότι, με το πρόγραμμα του εμβολιασμού, θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, έχοντας κερδίσει ταυτόχρονα και την εμπειρία της μαζικής τηλεκπαίδευσης.

Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο των φετινών εξετάσεων είναι οι αλλαγές που έχει προωθήσει το υπουργείο Παιδείας, που είναι προς την κατεύθυνση ενός εξορθολογισμού που είναι αναγκαίος για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και προς όφελος των μαθητών και των φοιτητών. Οι λαϊκιστικές πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών έχουν κληροδοτήσει πολλές παθογένειες και σε αυτόν τον τομέα, που μόνον αν απαλειφθούν θα μπορέσει η χώρα να κάνει το άλμα στο μέλλον που όλοι μας οραματιζόμαστε».

Χρήστος Κέλλας: «Καλή επιτυχία» στους υποψήφιους των πανελλαδικών 

«Καλή επιτυχία και καλή δύναμη» ευχήθηκε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, δηλώνοντας:

«Για δεύτερη χρονιά οι μαθητές μας διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις έπειτα από μία μακρά περίοδο, που κύλησε σε ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας. Οι ανάγκες του εκπαιδευτικού έργου μέσω τηλεδιασκέψεων, στις οποίες κλήθηκαν να ανταποκριθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές, ήταν πρωτοφανώς απαιτητικές και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

Και φέτος, παρά τις αντιξοότητες, είναι βέβαιο ότι, τόσο η μαθητική, όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα, θα δουν τους κόπους τους να δικαιώνονται, καταγράφοντας επιτυχίες και δίνοντας νέα πνοή στα πανεπιστήμια της χώρας. Η αγωνιστικότητα, η εργατικότητα και η καταξίωση, σε δύσκολες συνθήκες, ενυπάρχουν στον γενετικό κώδικα των Ελλήνων!

Όσοι υποψήφιοι δεν δουν τις προσπάθειές τους να δικαιώνονται, οφείλουν να δώσουν ξανά τη μάχη είτε στις πανελλαδικές, είτε σε όποιον άλλο τομέα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν, διαμορφώνοντας ευνοϊκές προϋποθέσεις για το μέλλον τους. Άλλωστε, μόνη χαμένη μάχη είναι εκείνη που δεν δώσαμε!

Εύχομαι σε καθέναν και καθεμιά, ολόψυχα, διαύγεια, έμπνευση, επιτυχία και, ασφαλώς, χαμόγελα στις οικογένειές τους, οι οποίες δοκιμάστηκαν αναλόγως την τελευταία διετία».

Η Στέλλα Μπίζιου

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων λυκείου στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί βίωσαν φέτος μια πρωτόγνωρη κατάσταση και η πανδημία τους ανάγκασε να επαναπροσδιορίσουν τις συνήθειες και την καθημερινότητα τους.

Ο στόχος όμως παραμένει ο ίδιος, η πραγματοποίηση του ονείρου, ότι κι αν αυτό σημαίνει για τον καθένα ξεχωριστά.

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη. Και να θυμάστε, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα έχετε δώσει τον καλύτερο σας εαυτό και αυτό είναι που μετράει. Εξάλλου αυτό είναι μόνο η αρχή, το ταξίδι της ζωής είναι μακρύ. Φροντίστε να έχει πολλούς σταθμούς και πάντα να το απολαμβάνετε».

Ε. Λιακούλη: Είστε τα αστέρια μας , μαζί κι ο ουρανός μας… 

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Λίγες μόνο ώρες χωρίζουν τους ‘’πολίτες της επόμενης ημέρας’’,  από την πρώτη σοβαρή και μεγάλη πρόκληση, αυτή των Πανελληνίων εξετάσεων.

Ολοκληρώνεται έτσι ένας κύκλος, αυτός των παιδικών και εφηβικών τους χρόνων.

Ένας τρυφερός αλλά και δημιουργικός κύκλος,  μέσα στον οποίο οι μαθητές κι οι μαθήτριες – τα παιδιά μας -κατέβαλλαν κόπους και θυσίες, έκαναν όνειρα, δοκίμασαν λύπες μα και χαρές, που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή.

Αναπόφευκτα όμως, όλα αυτά,  ήταν τα απαραίτητα «σκαλοπάτια» για την πρώτη φάση ωρίμανσή τους.

Η συμμετοχή – και μόνο – των παιδιών μας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αποτελεί ένα μεγάλο κατόρθωμα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

«Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει/ να ‘σαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος./ Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι/ τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα» έγραψε ο μεγάλος Καβάφης.

Μόνο περηφάνια λοιπόν, νιώθουμε για τα παιδιά μας, για τους «μικρούς» αγώνες που έδωσαν μέχρι εχθές, για το «μεγάλο αγώνα» που ξεκινά τώρα.

Κι είναι όντως κατόρθωμα, καθώς η προσπάθεια των παιδιών πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Μια διετής εντατική προετοιμασία μέσα σε συνθήκες πανδημίας, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα, δίχως τη ζωντάνια του σχολικού περιβάλλοντος, δίχως την στήριξη που προσφέρουν οι φίλοι κι οι συμμαθητές, δίχως τη δια ζώσης φροντίδα των καθηγητών.

Οι δύσκολοι καιροί όμως, φτιάχνουν τους δυνατούς Ανθρώπους.

Κι αν είναι οι μαθητές να θυμούνται κάτι απ’ όλα αυτά, είναι πως οι Πανελλήνιες είναι μόνο ένας από τους αγώνες που θα κληθούν να δώσουν στο μέλλον, όπως και ότι όλα τώρα ξεκινούν, σε μια Ζωή που είναι περισσότερο «μαραθώνιος», παρά «σπριντ».

Αλλά παιδιά,  μη διστάσετε, τώρα είναι η ώρα και η στιγμή, για να διεκδικήσετε τα όνειρά σας με θάρρος και αισιοδοξία.

Είστε τα αστέρια μας , μαζί και ο ουρανός μας . Χωρίς εσάς, Φως δεν υπάρχει και ελπίδα δεν ξημερώνει…

Η σκέψη κι οι ευχές όλων μας, συν Θεώ,  είναι μαζί σας!»

Ο δήμαρχος Λαρισαίων

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στο μήνυμά του τονίζει:

Αυτές τις μέρες η σκέψη μου είναι κοντά στους μαθητές της Γ’ λυκείου και τις οικογένειές τους. Από αύριο μπαίνουν στη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων, έχοντας διανύσει μια πραγματικά δύσκολη χρονιά. Οι συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία και στην εκπαίδευση τους κατέστησε ίσως την πιο αδικημένη γενιά υποψηφίων στην ιστορία των Πανελληνίων εξετάσεων.

Όμως στα δύσκολα οι δυνατοί προχωρούν.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους δύναμη και κουράγιο. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις, αλλά πάνω απ’ όλα υγεία και καλή διάθεση. Εξετάσεις θα περάσουν πολλές. Κι ο καθένας θα βρει το δρόμο του, αφού η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες, προκλήσεις, επιτυχίες και προσωρινές αποτυχίες.
Καλή επιτυχία!

Ο δήμαρχος Τυρνάβου

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας αναφέρει:

“Αγαπητά μας παιδιά,

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν διαχρονικά μια δοκιμασία στην πορεία για την μετέπειτα εξέλιξη κάθε ανθρώπου.

Παράλληλα, βέβαια, σηματοδοτούν και τη λήξη της σχολικής ζωής και τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή και φυσική στην ομορφιά των φοιτητικών χρόνων.

Η φετινή χρονιά βέβαια ήταν ιδιαίτερη, καθόσον χαρακτηρίστηκε από δυσκολίες και μεταβολές, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συνεπώς, είσαστε ήδη αξιέπαινοι και νικητές διότι με υπομονή και ωριμότητα αντέξατε των δυσκολιών, προετοιμαστήκατε και πλέον βρίσκεστε ενώπιον της δύσκολης στιγμής της εξέτασης.

Μπείτε σε αυτή τη μάχη, αυτόν τον εξεταστικό μαραθώνιο, με ηρεμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Εύχομαι ολόψυχα η προσπάθεια όλων σας να στεφθεί με επιτυχία και οι κόποι σας να ανταμειφθούν.

Ωστόσο, να θυμόσαστε πως ακόμα και αυτές οι σημαντικές εξετάσεις δεν αποτελούν παρά μόνο μία από τις πολλές μάχες και τις επακόλουθες ευκαιρίες της ζωής.

Η δημοτική αρχή Τυρνάβου έκανε όλα όσα έπρεπε, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Θερμά συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα σας με αγάπη και φροντίδα. Στους γονείς σας που στέκονται άοκνα  δίπλα σας με ανεξάντλητη υπομονή και αγάπη και στους καθηγητές σας που με τις γνώσεις και την μεθοδικότητα τους συντελούν καθοριστικά ώστε  κάθε χρόνο σε όλο τον Δήμο Τυρνάβου να απολαμβάνουμε σπουδαίες επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Καλή επιτυχία σε όλους”.

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Καλή δύναμη στους μαθητές και μαθήτριες, που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τη χρονιά που πέρασε εν μέσω πρόσθετων δυσκολιών που δημιούργησαν η πανδημία και η αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισής της, οι μαθητές με τους αγώνες τους για το σχολείο, τη μόρφωση και τη ζωή που ονειρεύονται, απέδειξαν ότι μπορούν να είναι μαχητές στις εξετάσεις, μαχητές και στη ζωή, ό,τι και να γίνει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, είναι δίπλα σε όλους τους μαθητές, γιατί τους βλέπουμε να μεγαλώνουν, να κάνουν όνειρα για το δικαίωμα στη μόρφωση μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα παιδείας, αλλά και για το δικαίωμα στο μέλλον με πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με σύγχρονα δικαιώματα.

Ο δρόμος της ζωής για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όμως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη  συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!

Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και ψηλά το κεφάλι.

Τη ζωή και το μέλλον δεν θα σας τα χαρίσει κανείς, τα κατακτάτε με την προσωπική και κυρίως με τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, εύχεται καλή δύναμη σε κάθε μαθητή και σε κάθε μαθήτρια που ξεκινά τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Κ. Κολλάτος

Ο πρώην δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος επισημαίνει:

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων από την Δευτέρα 14 Ιουνίου εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους υποψηφίους των εξετάσεων να έχετε δύναμη και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ζωής σας έφτασε και είμαι σίγουρος πως έχετε αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να αντεπεξέλθετε.
Με επιμονή, υπομονή, αισιοδοξία, καθαρή σκέψη και ψυχραιμία η προσπάθειά σας θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες σας.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!!!
Η Ενωση Γονέων

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ιδιαίτερα χαιρετίζει όλους τους γονείς που σε μια δύσκολη σχολική χρονιά στέκονται δίπλα στους μαθητές. Εμείς οι γονείς έχουμε καταβάλει πολύ κόπο και χρήμα για να καλύψουμε τα μορφωτικά κενά που άφησε η πανδημία και οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στα παιδιά μας.

Καλούμαστε να στηρίξουμε τα παιδιά μας εν μέσω πανδημίας και με αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικές τις εξετάσεις και θα κλείσει την πόρτα των ΑΕΙ για πολλά περισσότερα παιδιά.

Τη χρονιά που πέρασε οι ίδιοι οι μαθητές με τους αγώνες τους για το σχολείο, τη μόρφωση και τη ζωή που ονειρεύονται, απέδειξαν ότι μπορούν να είναι μαχητές στις εξετάσεις, μαχητές και στη ζωή, ότι και να γίνει…

Είμαστε δίπλα σε όλους τους μαθητές, γιατί τους βλέπουμε να μεγαλώνουν, να κάνουν όνειρα, να έχουν φιλοδοξίες. Γι’ αυτό κι εμείς οι γονείς σας, αγωνιζόμαστε μέσα από τους Συλλόγους Γονέων για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές σας ανάγκες.

Είμαστε δίπλα σας γιατί γνωρίζουμε καλά : Ο δρόμος της ζωής για όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Όμως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!

Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και ψηλά το κεφάλι.
Μην ξεχνάτε ότι τη ζωή και το μέλλον δεν θα σας τα χαρίσει κανείς, τα κατακτάτε μόνοι σας!!!

Καλή επιτυχία, σε κάθε μαθητή και σε κάθε μαθήτρια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ