Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΣΠΡΙΝΤΑΡΕΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Δήλωση του Β. Κόκκαλη μετά από ενημέρωση που είχε στον ΕΛΓΑ Λάρισας 

Με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο συναντήθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με μία μεγάλη ατζέντα ζητημάτων και φυσικά κυρίαρχο αυτό των αποζημιώσεων από τον παγετό της περασμένης άνοιξης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε από το στέλεχος του ΕΛΓΑ για την πορεία της διαδικασίας στο νομό της Λάρισας.

Από την πλευρά του εστίασε σε τρία ζητήματα: Το πρώτο η ανάγκη να «σπριντάρει» η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που βρίσκεται αρκετά πίσω χρονικά. Αυτό όπως εξήγησε, μπορεί να γίνει με άμεση ενίσχυση του τοπικού ΕΛΓΑ με το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό. Το δεύτερο είναι να καταβληθούν άμεσα οι προκαταβολές που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους πληγέντες και το τρίτο να επιταχυνθεί η διαδικασία αλλαγής του κανονισμού ασφάλισης.

«Συζήτησα με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα κ. Λιόντο όλα τα θέματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής. Δυστυχώς δεν ήταν καλή περίοδος καιρικά αυτή των τελευταίων μηνών. Παρότι οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, το μέγεθος της ζημιάς είναι τέτοιο που αδυνατούν να ανταποκριθούν μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια. Γι’ αυτό και ζητάμε την άμεση ενίσχυσή τους.

Αυτονόητα η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη αυτό που η ίδια έχει υποσχεθεί, δηλαδή να δοθούν και προκαταβολές στους πληγέντες. Αυτή η παλινωδία έχει εξοργίσει τον αγροτικό πληθυσμό που πλέον πραγματοποιεί κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας καλοκαιριάτικα. Αυτό είναι πρωτοφανές.

Με τον κ. Λιόντο συζήτησα τέλος και την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίας για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι κίνδυνοι του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου έχουν μεταβληθεί. Πρέπει να απαντήσουμε αποφασιστικά στις προκλήσεις των καιρών» δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ