ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΟ 5ο ΣΕΤ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 4ΩΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ROLAND GARROS Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς αγωνίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάντ Γκαρός με τον Έλληνα τενίστα να λυγίζει απέναντι στον Σέρβο νούμερο 1 στον κόσμο. Για τρίτη φορά στην καριέρα τους ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήρθαν αντιμέτωποι σε τελικό τουρνουά με τον Σέρβο τενίστα να καταφέρνει να κλέψει για μια ακόμη φορά τη νίκη.

Σε έναν απίστευτο τελικό, ο Στέφανος Τσιτσιπας έδωσε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε.

O Στέφανος Τσιτσιπάς στο πρώτο σετ κατάφερε να κρατήσει το δικό του σερβίς μέχρι και το 5-5. Στο 11ο game, όμως, δεν απέφυγε δύο λάθη και ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ, στο οποίο όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με δικό του μπρέικ αμέσως μετά, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-0 και 5-2, για να το μετατρέψει σε 6-5 ο Σέρβος, αλλά ο Τσιτσιπάς το έκανε 8-6 και έκανε δικό του το πρώτο σετ στον τελικό του Roland Garros.

Με φόρα από το πρώτο, στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας τενίστας έκανε αμέσως μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, κάνοντας το 2-0 στα games. Ο Τζόκοβιτς, ο δεν κατάφερε να απαντήσει αλλά είδε τον Τσιτσιπά να κάνει και δεύτερο μπρέικ, φτάνοντας στο 5-2 και αμέσως μετά στο 6-2 και το 2-0 στα σετ!

Η απάντηση από τον Τζόκοβιτς ήρθε στο τρίτο σετ όπου τα έπαιξε όλα για όλα και το πήρε με 6-3 μειώνοντας σε 2-1 τα σετ. Ο Σέρβος μπήκε δυνατά στο τρίτο και κατάφερε να κάνει μπρέικ, παίρνοντας το προβάδισμα με 4-1 στα games. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 4-2 σετ αλλά τελικά ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 6-3.

Στο τέταρτο σετ ο Τζόκοβιτς έκανε δύο μπρέικ, κράτησε το δικό του σερβίς και έφτασε να προηγείται με 5-0 στα games. Ο Τσιτσιπάς, κατάφερε να πάρει δύο games αλλά μέχρι εκεί και το τέταρτο σετ έληξε με 6-2.

Σε ένα δύσκολο 5ο σετ ο Σέρβος λύγισε τον Έλληνα τενίστα και κατέκτησε τον 19ο τίτλο της καριέρας του.

thecaller.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ